Studentska praksa u inozemstvu


Mogućnost obavljanja stručne prakse u inozemstvu uz pomoć studentske organizacije AIESEC i programa Erasmus


logo.png

AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija, prisutna u 110 zemalja svijeta, osnovana 1948. godine. U Hrvatskoj je prisutna na 5 fakulteta (4 Ekonomska fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu). AIESEC je organizacija koja studentima kroz praktičan rad daje priliku razviti svoje potencijale kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu.

AIESEC je međunarodna platforma koja kroz dva programa međunarodne razmjene omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale. AIESEC-ova međunarodna stručna praksa može trajati od 6 tjedana do 18 mjeseci jednokratno ili do 36 mjeseci u najmanje dva navrata. 


Više o AIESEC-u

crta-1352820977.jpg

Studentska praksa u inozemstvu može se ostvariti i putem programa međunarodne razmjene ERASMUS+  u nekoj od zemalja članica Europske unije, Turskoj, Makedoniji ili Norveškoj. Studentima se omogućuje Erasmus+ stručna praksa u ukupnom trajanju do 12 mjeseci na svakoj razini studija (preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj), no ne smije biti kraća od 2 mjeseca.

Više informacijaEKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.