„Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom, popravlja li Kvarner hrvatski prosjek“

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga banaka, koji promocijski i sponzorski podržavaju Global Entrepreneurship Monitor (GEM) istraživanje za Hrvatsku, održat će predstavljanje glavnih zaključaka posljednjeg GEM Istraživanja te okrugli stol 

" Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom,  popravlja li Kvarner hrvatski prosjek"

u srijedu 06. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati,  na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, ulica Ivana Filipovića 4, Dvorana Aneks 

Riječ je o najvećem svjetskom istraživanju poduzetništva. Uključenost Republike Hrvatske omogućava podrobnu analizu važnih čimbenika o kojima ovisi domaći poduzetnički profil, uspoređujući je na znanstvenoj osnovi s mnogim zemljama. Znanstveno obrađeni rezultati i zaključci mogu, vjerujemo, kvalitetno doprinijeti strateškom usmjerenju Vlade i drugih institucija u unapređenju poduzetničke klime. 


Kao i svih prethodnih godina, za istraživanje je zaslužan GEM istraživački tim sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na čelu s prof. dr. Slavicom Singer te CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva. 

Nakon uvodnih riječi, prof. dr. Singer, voditeljica tima GEM Hrvatska predstavit će najnovije rezultate GEM istraživanja, a u raspravi koju moderira ekonomski analitičar Velimir Šonje sudjelovat će Aljoša Pavelin, predsjednik uprave Brodogradilišta Viktor Lenac, Boris Popović, predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka te Boris Centner, član Uprave Erste banke. 


Prijave se zaprimaju do ponedjeljka 04. rujna 2017. godine do 12 sati na hup-rijeka@hup.hr

 
EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.