Ekonomija energetskog sektora

Uskoro s predavanjima počinje šesta generacija prvog MBA programa iz energetike u Hrvatskoj, ali i u široj regiji - 'Ekonomija energetskog sektora'.


U suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar prije pet godina pokrenut je poslijediplomski specijalistički studij Ekonomija energetskog sektora. Iako na hrvatskom tržištu postoji veliki broj različitih obrazovnih programa, ovaj MBA program značajno se razlikuje od postojećih poslijediplomskih studija u Hrvatskoj.


Usklađen je s programom sličnih studija u SAD-u i EU te nudi specijalistička znanja iz područja ekonomije energetike. Druga specifičnost i vrijednost studija je njegova multidisciplinarnost, po čemu je prepoznatljiv u hrvatskom visokoškolskom sustavu.


16387895_1587402441274373_1952128189059425773_n.jpg


U Hrvatskoj ima vrlo mali broj multidisciplinarnih poslijediplomskih programa, a u energetici je ovo jedini. Nudi različite ekonomske i tehničke predmete, a polaznici mogu birati kolegije u skladu sa svojim potrebama i profesionalnim interesima. Uz tri obvezna kolegija (dva ekonomska i jedan tehnički) polaznici biraju i četiri izborna između 12 ponuđenih.

 

Članak o studiju možete pročitati i na stranici Jutarnjeg lista:
http://www.jutarnji.hr/…/krece-sesta-generacija-s…/5508483/…EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.