Projekt EFRISTAT

efrilogo-300x128.jpg

Konferencija gradova i općina o učinkovitom upravljanju lokalnim ekonomskim razvojem –
projekt EFRISTAT


Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta u Rijeci u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom d.o.o., radi na razvoju projekta i aplikativnog rješenja EFRISTAT.

crta-1352824531.jpg

Projekt EFRISTAT  je baza podataka gradova i općina u RH koja  objedinjuje znanstvene te stručne potencijale domaćeg gospodarstva te unapređuje upravljanje lokalnim javnim sektorom. Osnovnu podlogu predstavlja formiranje baze podataka, i izračuni pokazatelja o gradovima i općinama, koja bi sadržavala sljedeće:

  • ekonomski podatci;
  • fiskalni podatci (kategorije prihoda, kategorije rashoda, zaduženost, pokazatelji efikasnosti i djelotvornosti);
  • socijalni podatci (siromaštvo, demografski podaci, kriminalitet);
  • organizacijsko-administrativni (kvaliteta administracije, podrška lokalnom poduzetništvu i sl.) i
  • sve ostale podatke i pokazatelja relevantne za lokalne jedinice.

Svrha ovakvog tipa baze podataka je potencijalnim ulagačima osigurati detaljan uvid u mogućnosti ulaganja unutar pojedinih gradova i općina, a jedinicama lokalne uprave i samouprave podršku za učinkovitije upravljanje vlastitim ekonomskim razvojem.


img_4704-300x200.jpg

Veliko predstavljanje projekta EFRISTAT održalo se  27. rujna 2012. godine na Konferenciji gradova i općina o učinkovitom upravljanju lokalnim ekonomskim razvojem – projekt EFRISTAT u hotelu Panorama, u sklopu LC konferencije Panorama 2012.

EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.