Međunarodni projekti


Ekonomski fakultet Rijeka je od 01.09.2013. do 31.08.2016. godine nositelj Jean Monnet modula „EU Trade Policy in the Globalized World“, sufinanciranog od strane Europske komisije. Cilj projekta je približiti studentima temeljne odrednice vanjskotrgovinske politike EU u globalnoj ekonomiji 21. stoljeća. Modul se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku.


Više informacija o projektu možete saznati OVDJE

crta-1352821966.jpg


Ekonomski fakultet Rijeka je od 01.09.2012. do 31.08.2014. godine bio nositelj multilateralnog istraživačkog projekta „Absorption capacity of EU pre-accession programs in the Western Balkan countries“, sufinanciranog od strance Europske komisije.

Detaljnije o projektu na službenoj web stranici: http://jmm2012acwbc.wix.com/multilateralresearch


crta-1352821966.jpgProf. dr. Vinko Kandžija nagrađen je 2003. godine titulom Jean Monnet Chair in European Integration, od Europske komisije.

Saznajte više o Jean Monnetovom projektu "European Integration in University Studies".


crta-1352821966.jpg


Od travnja 2002. godine Ekonomski fakultet u Rijeci je i nositelj međunarodnog projekta «Economic Development and Reconstruction Policies in SouthEast Europe».

Projekt se izvodi u suradnji između Odsjeka za ekonomska istraživanja Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU te Britanske akademije.

Projekt je trogodišnji (travanj 2002-travanj 2004) i cilj mu je analiziranje razvoja i restrukturiranja ekonomija jugiostočne Europe u zadnjem desetljeću.
Glavne teme projekta su:

  • mala i srednja poduzeća
  • strane direktne investicije, te
  • trgovina i suradnja unutar regije i europska integracijska politika.

Voditelji projekta: prof.dr.sc. Maja Vehovec i dr. Will Bartlett.

U okviru projekta organiziraju se jednom godišnje međunarodne konferencije u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku. (www.iuc.hr)


crta-1352821977.jpg


Od 2001. godine odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete SAD-a (“US Department of Education”) i hrvatskog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa projekt “International Business Education and Export Development Project”.

Partner s američke strane je Arizona State University, s glavnim istraživačem prof.dr.sc. Cliffordom Shultzom, a s hrvatske strane Ekonomski fakultet Rijeka kojeg predstavlja glavni istraživač prof.dr.sc. Bruno Grbac.

Svrha ovog projekta je da sveučilišta unaprijede svoje međunarodne veze i transferom znanja pridonesu razvitku regionalnih gospodarstava. Funkcionalni cilj je stvaranje uvjeta za izvoz i globalizaciju poslovanja.

Više o tome www.east.asu.edu/balkans
EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.