O Fakultetu


Ekonomski Fakultet RijekaEkonomski fakultet u Rijeci osnovan je sredinom 1961. godine u sastavu Sveučilišta u Zagrebu. Izvođenje nastave na Fakultetu započinje 1. studenog 1961. godine. Osnivanjem Sveučilišta u Rijeci godine 1973. Fakultet je postao njegovom članicom.

Otvorenost znanstveno-nastavnih djelatnika svjetskoj znanosti, razvitak novih ekonomskih znanja i definiranje novih zakonitosti funkcioniranja nacionalnog gospodarstva i poduzetništva, stvaraju efikasne uvjete koji, od početka rada Fakulteta garantiraju visoku kvalitetu, kritičnost i suvremenost znanstveno nastavnog rada.

U nacionalnim okvirima Ekonomski fakultet u Rijeci prvi je počeo uvoditi znanstveno utemeljene sadržaje, predmete i istraživanja koji su utemeljeni na teoriji i praksi ekonomskog povezivanja i integriranja država i njihovih ekonomija. Razvijena je ugovorna suradnju sa značajnim stranim fakultetima i sveučilištima, kako na području istraživanja tako i na području zajedničkih konferencija, razmjene studenta (ljetnih škola) i na druge načine.

Velik broj inozemnih sveučilišta, s kojima je Fakultet potpisao sporazume o suradnji na različitim područjima, broj gostujućih profesora koji su uključeni u neposredni nastavni proces te broj nastavnika Fakulteta koji borave na inozemnim učilištima pokazuju sadašnji obujam uključenosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u međunarodni prostor.EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.