Događanja

 

crta-1352795844.jpg

29/11/2017

Prezentacijske vještine i priprema za uspješno izlaganje seminara


vizual-1511958670.jpg

Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine, radionicu na temu: „Prezentacijske vještine i priprema za uspješno izlaganje seminara“.  

Radionica će se održati u dvorani 3/II. kat s početkom u 15 sati. 

Neke od tema koje će radionica pokriti su:  

 • verbalna i neverbalna komunikacija,  
 • body language,  
 • kako se riješiti treme,  
 • metode improvizacije i 
 • priprema za uspješno prezentiranje te  kako uspješno obaviti razgovor za posao.    


Prijave su moguće do 6. studenog 2017. godine u 20 sati putem online obrasca dostupnog OVDJE. crta-1352795844.jpg

09/10/2017

JTI predstavlja mogućnosti razvoja karijere! 


VAŽNO! JTI PREDSTVALJANJE TVRTKE održava se 19. listopada 2017. na novoj lokaciji, u dvorani br. 10 (IV kat) s početkom u 13 sati! 

Studenti koji će sudjelovati na predavanju dobit će priliku saznati najnovije spoznaje iz područja marketinga i HR-a, kao i ostvariti prve kontakte s potencijalnim poslodavcem, tvrtkom JTI Hrvatska. 


jtiimage.png

Cilj je predavanja educirati studente o suvremenim trendovima u području obrazovnog marketinga. Predavanje će se sastojati od dva dijela: 
 • Savjetovanje vezano uz karijeru za studente i diplomante od strane Voditeljice edukacija i treninga u tvrtki JTI
 • Predavanje o obrazovnom marketingu koje će održati Voditelji ključnih kupaca i prodaje


Savjetovanje o karijeri obuhvatit će sljedeće teme:

 • Razvoj i evolucija tradicionalnog načina rada 
 • Vještine potrebne za daljnji razvoj karijere 
 • Razvoj tehnika regrutiranja i selekcije u svrhu privlačenja talenata
 • Važnost cjeloživotnog učenja


Predavanje o obrazovnom marketingu bavit će se sljedećim temama:

 • Važnost dijeljenja znanja i zašto nas takav pristup diferencira u odnosu na druge
 • Izazovi u razvijanju brand awareness-a uzimajući u obzir perspektivu suradnika
 • Razvijanje marketinške poruke koja će generirati željeni odgovor
 • Marketing koji dodaje vrijednost: Studija slučaja JTI Key Account odjela


JT International Zagreb d.o.o član je Japan Tobacco International grupacije (JTI) sa sjedištem u Ženevi, Švicarska. Međunarodna smo i multikulturalna tvrtka koja zapošljava više od 26.000 ljudi u 364 ureda, s 25 tvornica, 8 centara za istraživanje i razvoj i 5 postrojenja za preradu duhana širom svijeta. Djelujemo u više od 120 zemalja i ostvarujemo multikulturalnu raznolikost s preko 100 nacionalnosti.

 

Mladi i motivirani tim u Hrvatskoj ima priliku raditi na dinamičnim i izazovnim projektima, uživati u multikulturalnoj različitosti i radu s kolegama iz cijelog svijeta, te ostvarivati profesionalni rast. Pažljivo ulažemo u HR procese, osobito u talent development. Budući da smo multinacionalna tvrtka, naši kolege imaju priliku planirati i razvijati svoju karijeru u različitim smjerovima, uključujući i razvoj u međunarodnom kontekstu. S obzirom na kvalitetu HR procesa, mi smo prva duhanska tvrtka u Hrvatskoj koja je prepoznata kao Poslodavac Partner i nositelj je CEP certifikata od 2012. godine.

Prijave se zaprimaju OVDJE 

Predavanje će biti održano 19.10.2017. s početkom u 13  sati u DVORANI 9 (Ivana Filipovića 4, Rijeka). Prijava na predavanje je obavezna radi ograničenog broja sudionika, i to najkasnije do ponedjeljka 16.10.

Molimo vas da dođete 15 minuta ranije radi evidencije i registracije sudionika. Također, pozivamo sve zainteresirane da se pošalju svoj životopis na jobs@jti.com te na mail  darija.skokic@selectio za SELECTIO bazu za sve buduće poslovne prilike.


Veselimo se vašem dolasku!

crta-1352795844.jpg


Predstavljanje Startup inkubatora Rijeka na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci


Od 09.05. do 31.05.2017. godine otvorene su prijave za ulazak osme generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka. U cilju upoznavanja studenata s mogućnostima Inkubatora, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci će se 24. svibnja u 12 sati, u dvorani br. 8 održati prezentacija.


startup-1495194835.jpg

Startup inkubator je namijenjen mladim ljudima, studentima i njihovim timovima koji posjeduju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna i ostalih znanstvenih i stručnih područja. Prijave se provode radi ocjene poslovnih ideja timova ili pojedinaca kojima će Startup inkubator Rijeka pružiti podršku u razradi poslovne ideje, njenoj komercijalizaciji i pristupu izvorima financiranja u trajanju od 6 mjeseci.

Svi zainteresirani za ovu besplatnu prezentaciju svoje mjesto mogu osigurati putem prijavnog obrasca

Vidimo se!

crta-1352795844.jpg


Karijera na dlanu - FocusON


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Centar za karijere EFRI i Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci po prvi puta organiziraju konferenciju za studente FocusON - Karijera na dlanu! 

Cilj konferencije jest približiti poslovni sektor studentima, ali na drugačiji način. Predstavnici poslovnog sektora prikazati će se, ne samo kao potencijalni poslodavci, već i kao mentori u razvoju specifičnih znanja i stručnih kompetencija koje zahtijeva tržište rada. Također, predstaviti će svoj programe stručnih praksi i mogućnosti zapošljavanja, ali i održati radionice o temama iz područja marketinga, financija, investiranja i PR-a.


focuson-1493714087.jpg

Zanima te kako voditi osobne financije nakon prve plaće, a da preživiš do kraja mjeseca?  

Zanima te predmet stručan praksa u sklopu faksa? 

Pitate se kako iskoristiti sve mogućnosti društvenih mreža ili kako da vam mediji budu prijatelji?

Dođite 5. svibnja 2017. godine na Ekonomski fakultet s početkom u 10.30  u zgradu Anexa! Dobrodošli su studenti sa svih fakulteta, mladi i oni koji žele jednostavno vidjeti koje mogućnosti nude poduzeća u Rijeci.

Osim samih predavača, pripremili smo mnoštvo iznenađenja i prostora za umrežavanje! Predavači dolaze iz poduzeća: Plodine d.d., Ekonomski fakultet Rijeka, Jadrolinija, Novi list, Erste Bank, Libra!, Porezna uprava Rijeka, Solana Nin, Securitas d.o.o., Platinum Invest i Convergent Media Group.


Sudjelovanje je besplatno, a svoje mjesto rezervirajte putem linka:PRIJAVE


crta-1352795844.jpgKava s prodekanima – 20. travnja 2017.


Zanima vas kako se piše završni ili diplomski rad? Koje mogućnosti nudi EFRI nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija? Zašto studirati na smjeru International Business? Ili imate neki problem? 

karl-chor-11506-1492002529.jpg

Centar za karijere organizira, 20. travnja, prvu Kavu s prodekanima, s početkom u 14 sati u kantini Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i na sva navedena pitanja (a i puno više) dobite odgovore od doc. dr. sc. Helge Pavlić Skender i doc. dr. sc. Zorana Ježića te usput popijete kavu.


Istraživanja pokazuju da samo jedna šalica kave stimulira i povećava produktivnost, a 70% problema se lakše riješi uz šalicu ovog čudesnog napitka! 

Zato uzmite pauzu od kolokvija i dođite na prvu Kavu s prodekanima! 


Sudjelovanje je besplatno, a svoje mjesto rezervirajte OVDJE 


crta-1352795844.jpg


COLLEGE2BUSINESS KONFERENCIJA

U suradnji udruge Somnium s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Centrom za karijere EFRI, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci i Erste bankom, organizira se College2Business konferencija u Rijeci.


rijeka-cover.jpg


Što želite raditi u životu, jedno je od često postavljenih pitanja studentima. Brojni ne znaju što žele, nisu upućeni u mogućnosti koje im se pružaju ili uspjeh u Hrvatskoj smatraju nemogućim pa planiraju svoje prilike iskoristiti izvan države.

Odgovore na postavljena pitanja donosi College2Business konferencija koja će se održati u petak 7.4. na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Revoltirani sadašnjim stanjem u državi, gdje se u posljednjih pet godina iz Hrvatske iselilo preko 150 tisuća mladih, riječki studenti iz udruge Somnium pokrenuli su konferenciju College2Business koja će mladima pomoći u daljnjem poslovnom razvoju.

Neki od uspješnih predavača koje ćete imati prilike poslušati na C2B konferenciji u Rijeci su: Andrija Čolak, Ingrid Divković, Mario Novak i Alis Marić.

Ulaz je besplatan za sve sudionike, a ukoliko želite sudjelovati na konferenciji i biti dio ove uspješne priče, potrebno je ispuniti prijavnicu.

Više informacija o konferenciji dostupno je na Facebook i Web stranicama konferencije.

Vidimo se u petak 7.4. na Ekonomskom fakultetu s početkom u 10:00 sati u dvorani Aneks!

crta-1352795844.jpg


P&G CEO challenge 

Procter & Gamble, svjetski lidera u segmentu "Consumer packed goods" odnosno tvrtke koja je svima poznata po svojim brandovima poput Ariela, Pampersa, Gillettea, Old Spicea  i dr., objavila je natječaj  P&G CEO challenge, odnosno case study natjecanje gdje se studentima pruža prilika otići u Genevu na finale natjecanja (sve troškove pokriva Procter & Gamble). Isto tako pobjednici finala u Genevi  dobivaju kao nagradu put u Boston i  gdje će im biti ponuđen ljetni internship u kompaniji.   

Natjecanje je namijenjeno studentima 3. godine preddiplomskog studija i studentima diplomskog studija.   

Radi se o iznimnoj prilici gdje će se studenti upoznati s radom unutar kompanije te će se imati priliku dokazati, pokazati svoje znanje i zaposliti.   pg.jpg

Rok za onlinu prijavu je 26. ožujak 2017.   


Molimo sve studente koji se prijave na natjecanje da informaciju o prijavi pošalju i Centru za karijere EFRI (karijere@efri.hr)   

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:   

CEO challenge website (details & application) 

CEO challenge FAQ 

crta-1352795844.jpg

10. MOTIVATION UP

16.03.2017. Centar za karijere EFRI i MotivationUp, poduzeće za osobni i poslovni razvoj, organiziraju veliki 10. Motivation Up.


U sklopu velike MotUp  turneje na naš Fakultet dolaze zanimljivi govornici koji će ispričati kako su otkrili svoju strast u životu i na koji su je način pretvorili u posao iz snova.

motivationup-1489671297.jpg

 • Anja Zambelli Čolak - uspješna riječka dizajnerica koja stoji iza prepoznatljivosti Kishe, Surf`n`Friesa, NK Rijeke, PIKO Rijeka i još mnogih drugih brendova;
 • Vuk Ćosić - autor komunikacijske strategije Rijeka EPK i 
 • Aleks Curać Šarić - prvi openmajkovac u Hrvatskoj koji je postao profesionalni komičar.

Moderator cijelog eventa je: Aleksandar Jelovac

Tijekom eventa svaki će sudionik imati priliku poslušati iskustva ostalih sudionika, ali i podijeliti svoje osobno iskustvo vezano uz vlastitu motivaciju i ostvarivanje svog potencijala u profesionalnom smislu.

Više informacija o Motivation Up-u možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a ulaznice možete osigurati na stranicama Entria.

Pridružite nam se u zgradi Aneksa s početkom u 17 sati!

Vidimo se na ovom jedinstvenom i motivirajućem događaju koji je do sada okupio 386 sudionika i 24 motivacijska govornika, a na društvenim mrežama broji nekoliko stotina članova.


crta-1352795844.jpg

15/02/2017


Career Booster se vraća na  EFRI!

careerboosterlogo.jpg


Career Booster na Ekonomskom fakultetu u Rijeci


Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Start-Up udruga nastavljaju zajedničku suradnju s ciljem dodatnog obogaćivanja znanja i vještina studenata tijekom studija. 

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, po drugi put, EFRI i Start-Up su ujedinili svoje snage i znanja i odlučili u sklopu projekta Career Booster, na jednom mjestu okupiti stručnjake iz poslovnog svijeta, motivacijske govornike i ostale uspješne pojedince.

U razdoblju od 6. do 8. ožujka 2017., Ekonomski fakultet u Rijeci ugostit će Ninu Kraljić (The Voice - Najljepši glas Hrvatske), Matiju Blaževića (Collegium, Đir po Starom gradu i Zrce Booze Cruisea), Domagoja Ostovića (Lloyds design studio), Nelu Dunato (Nela Dunato Art & Design), Mariju Mažar (Agencija Alura i osnivačica bloga Stilueta), Marka Pavičića (Motivation Up) te Matu Jankovića (MasterChef Hrvatska). 

Career Booster omogućava studentima i mladima razvoj dodatnih znanja i vještina potrebnih za izgradnju uspješne karijere. Saznat će kako tražiti posao i kako upravljati svojim poslovnim uspjehom, ostvariti kontakte s potencijalnim budućim poslodavcima, poboljšati vlastite sposobnosti, dobiti uvid u očekivanja poslodavaca te potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

Poslodavci iz različitih djelatnosti predstavit će poduzeća, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje. Sami sudionici imat će priliku uključiti se u rješavanje četiri poslovna slučaja poduzeća iz različitih djelatnosti. Također, održat će se i specijalizirane radionice iz financija, marketinga, IT-a, upravljanja karijerom, menadžmenta, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i dr.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Career Boosteru, mogu se prijaviti putem web stranice Start-Up udruge: http://www.startup-udruga.hr/ do 5. ožujka 2017., a uzimajući u obzir prošlogodišnji uspjeh, odlično iskustvo je zagarantirano. Sudjelovanje je, naravno, besplatno. 


crta-1352795844.jpg

15/02/2017

Projekt "Akademija regionalnog razvoja i fondova EU"

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije po treću godinu za redom nastavlja projekt "Akademija regionalnog razvoja i fondova EU". 


15.jpg

Cilj projekta je informiranje i edukacija studentske populacije o svim aspektima korištenja fondova EU, a sve kako bi se studenti kao budući akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, mogli aktivno i uspješno uključiti u taj proces. Dodatna vrijednost projekta je upoznati studentsku populaciju o EU projektima u njihovim lokalnim sredinama i u kojoj mjeri ti projekti doprinose gospodarskom rastu, napretku i boljim životnim uvjetima za sve. Projekt obuhvaća provedbu različitih aktivnosti te organizaciju predavanja i radionica putem kojih će studenti u projektu upoznati sustav EU fondova te dobiti priliku pripremiti konkretne projektne prijedloge za financiranje EU sredstvima. 

Osim informativno-obrazovne svrhe projekt ima i natjecateljski karakter, a najaktivniji i najuspješniji sudionici bit će posebno nagrađeni na kraju provedbe projekta.

Više informacija o Akademiji možete naći na LINKU.  

Studenti se mogu prijaviti za projekt do 24. veljače 2017. godine. 

PRIJAVA  crta-1352795844.jpg

15/02/2017

Prijavi se na Project Management Championship!

Želiš li sa svojim kolegama osvojiti titulu najboljih studenata u području projektnog menadžmenta i provesti tri nezaboravna dana na Brijunima u lipnju natječući se s najboljim timovima iz svijeta? 

Prijavi se na Project Management Championship i predstavljaj Hrvatsku na ovom jedinstvenom svjetskom natjecanju! Project Management Championship je natjecanje koje okuplja sve studente zainteresirane za područje projektnog menadžmenta, te se odvija na nacionalnoj i međunarodnoj razini. 

Ove godine upravo je Hrvatskoj pripala ta čast da organizira svjetsko natjecanje, a kako bi tvoj tim dospio do Brijuna, potrebno je proći dvije faze nacionalnog natjecanja. Prva faza je kvalifikacijski test gdje natjecatelji kao tim (kojeg čine 3-4 studenta s istog fakulteta) odgovaraju na 100 pitanja u 100 minuta. Druga faza natjecanja je nacionalno finale gdje će se tvoj tim susresti s praktičnim poslovnim case study zadatkom, a najbolji tim odlazi na Brijune predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju. Natjecanje podržava organizacija IPMA (International Project Management Association), a organizira ogranak te organizacije IPMA Young Crew (YC) koja okuplja mlade projektne menadžere do 35 godina. Ovo natjecanje je odlična prilika za studente da se upoznaju s rješavanjem real life case study zadataka, da iskoriste teorijsko znanje iz područja projektnog menadžmenta u praksi te se predstave svjetskim stručnjacima u području projektnog menadžmenta. Registracije su otvorene od 25.02. do 05.03.2017., a kvalifikacijski test je moguće riješiti od 01.03. do 05.03.2017. 

Druga faza nacionalnog natjecanja će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 18.03.2017. 

PRIJAVA

REGISTRACIJA

Više informacija možeš dobiti na web stranici YCC-a: http://youngcrew.hr/projekti/pmchampionship/ 

Također, dodatne upite pošalji voditeljici projekta Magdaleni Novak na e-mail: magdalena.novak@youngcrew.hr

crta-1352795844.jpg

20/01/2017

„Tko pita, ne skita“

Pitate se kako krenuti u poduzetničke vode? Čuli ste o aktivnostima AIESEC-a i ERASMUS razmjenama, ali ne znate kako se prijaviti? Voljeli bi pisati projekte ili Vas jednostavno muči neki problem? 26.01.2017. (četvrtak), Centar za karijere organizira panel pod nazivom: „Tko pita, ne skita“ gdje ćete moći čuti sve o iskustvu Vaših kolega i to iz prve ruke.

Na Vaša pitanja će odgovarati: Aleksandra Ignatoski (Zaklada Sveučilišta u Rijeci), Matea Potočnjak (AIESEC i ERASMUS), Ivana Pajković (predsjednica Studentskog zbora EFRI) i Petar Matić (WooDoo Store).

Panel počinje u 15 sati u dvorani 1. 

PRIJAVA

Dođite i pitajte sve što Vas zanima!

tkopitaneskita.jpg


crta-1352795844.jpg

08/12/2016

Metronet telekomunikacije

Centar za karijere poziva Vas u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, na predavanje direktora Metronet telekomunikacija, gospodina Dejana Sablića. 

metronet.jpgMetronet telekomunikacije d.d. stvaraju usluge i rješenja za poslovne korisnike koji u svome djelovanju trebaju najrazličitije vrste glasovnih, podatkovnih, internetskih i IT usluga.

Zapošljavaju oko 250 visokokvalificiranih stručnjaka, a s početkom u 16 sati, saznajte sve o njihovom selekcijskom postupku, mogućnostima zapošljavanja, studentskom poslu i praksama. 

Svi prisutni će biti u mogućnosti ostaviti svoj životopis jer trenutno su u potrazi za novim zaposlenicima. 

Prijavite se putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9wewYrlpuiyav5LgcVfUtKu4ZGs_PuapUXurytubLG640Jg/viewform

crta-1352795844.jpg

29/11/2016

Radionica „Korak do najboljeg seminara“

Pišete seminar, završni ili diplomski rad? Ne znate gdje krenuti, a pretraživanje baza podataka i kataloga knjižnice Vam predstavlja nemoguću misiju?  

Upravo iz tih razloga Centar za karijere Ekonomskog fakulteta u dogovoru s knjižnicom Fakulteta, organizira u četvrtak, 8. prosinca 2016. godine, besplatnu radionicu na temu: „Korak do najboljeg seminara“. Tajnu kako doći do kvalitetnih podataka, informacija, literature i ostalog potrebnog za odličan seminar ili završni/diplomski rad, otkriti će Vam voditeljica knjižnice Vesna Knez. 

preuzmi3.jpg

Radionica će se održati u računalnoj dvorani broj 2 s početkom u 15 sati, a prijave su moguće putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-EjE51WNn_xqEDDjrVmmKLjlHFdaLVbOJnDvIjdh-1F4E7w/viewform.  Radi ograničenog broja sudionika prijave su otvorene do popunjenja mjesta te je, ukoliko ste se prijavili, dolazak obavezan!

crta-1352795844.jpg

16/11/2016

Realizator 2016


Realizator 2016 je pilot projekt Zaklade Sveučilišta u Rijeci pokrenut kao prvo sveučilišno case study natjecanje za studente u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva. Ovaj panel ipak nije namjenjen samo sudionicima, nego svima koje zanima odgovor na vječito pitanje: Što to zapravo poslodavci traže?


Pitanja na koja ćemo saznati odgovore su:

 • koliko se studenata zapošljava odmah nakon fakulteta?
 • kako se ponašati na razgovoru za posao?
 • koji su najčešći zahtjevi poslodavaca?
 • koje se vještine traže u IT-u i marketingu, a koje u ostalim strukama? 
 • možemo li se (i kako) se istaknuti?
 • koja je razlika kod lokalnih poduzeća i rada s inozemnima?
 • koje vještine nakon fakulteta nedostaju i kako ih steći?

Ekonomski fakultet predstavljati će doc. dr. sc. Danijela Sokolić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i voditeljica Centra za karijere. 


realizator2016.jpg.jpgcrta-1352795844.jpg

16/11/2016

Forum Mladi u poduzetništvu


Kako krenuti u poduzetničke vode? Što se to mladim poduzetnicima nudi kada se odluče za poduzetnički poduhvat? Kako i gdje se educirati? Koga tražiti pomoć ili savjet? Tko ima informacije? Kako namaknuti sredstva za pokretanje poslovne ideje?

Sve su to pitanja na koja ćete moći dobiti odgovore na jednom mjestu - forumu Mladi u poduzetništvu - što će se održati u četvrtak, 17. studenog 2016. u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat) s početkom u 12 sati.

Pozivaju se sve mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju poduzeća, žele se educirati ili jednostavno informirati o mogućnostima koje se pružaju za pokretanje poduzeća na Forum Mladi u poduzetništvu, kojim se četvrtu godinu za redom CTK Rijeka uključuje u Međunarodni tjedan poduzetništva (14.-20. studeni 2016.). 


forummladiupoduzetnitvu2017.jpg


Sudjelovanje na forumu je besplatno, no potrebno je prijaviti se putem obrasca na internetskoj stranici CTK Rijeka. 

 

Forum je uvodna aktivnost u projekt Mi znamo kako koji CTK Rijeka u suradnji s partnerima (CEDRA Split i Grad Rijeka) provodi petu godinu za redom, a omogućuje mladim nezaposlenim osobama da kroz 170 sati edukacije steknu znanja i vještine koje im mogu pomoći pri pokretanju svoje poduzetničke ideje ili pri zaposlenju.


crta-1352795844.jpg

14/11/2016

Pokreni nešto svoje


Pokreni nešto svoje” je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za savjetodavnom i finacijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja.

pokreni-logo.png

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.


Rok za prijavu je 12. prosinac 2016.


Više informacija potražite OVDJE 


crta-1352795844.jpg

08/11/2016


Poslovni uzlet Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije 2016


Poslovni uzlet Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije 2016. održat će se 11. studenoga 2016. u Gradskoj vijećnici, Korzo 16.

kvarner3.jpg

U suradnji s gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom Poslovni dnevnik već tradicionalno po treći put organizira predavanja za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje poslovnih vještina smatraju ključem uspjeha.

U sklopu edukativnog dana održat će se panel diskusija na temu  "Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica",  a po završetku diskusije održati će se besplatne edukacije koje će polaznicima pružiti teorijska i praktična znanja s područja novih tehnologija i financija.


crta-1352795844.jpg

Srijeda, 02/11/2016

Prezentacijske vještine i priprema za uspješno izlaganje seminara


Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira u četvrtak, 10. studenog 2016. godine, besplatnu radionicu na temu: „Prezentacijske vještine i priprema za uspješno izlaganje seminara“. 

Radionica će se održati u prostorijama Aneksa s početkom u 15 sati.

Neke od tema koje će radionica pokriti su: 

 • verbalna i neverbalna komunikacija,
 • body language,
 • kako se riješiti treme,
 • metode improvizacije i priprema za uspješno prezentiranje te
 • kako uspješno obaviti razgovor za posao.

Prijave su moguće do 9. studenog 2016. godine 

PRIJAVE


crta-1352795844.jpg

Srijeda, 02/11/2016


StartUp inkubator Rijeka


Pozivamo Vas na prezentaciju projekta Grada Rijeke StartUp inkubator Rijeka, koja će se održati na Ekonomskom fakultetu u srijedu, 9.11.2016. u 9:30h u predavaoni 8/III kat a u sklopu novog ciklusa prijava sedme generacije polaznika.

Korisnici Startupa su mladi ljudi, studenti i njihovi timovi koji posjeduju znanja i ideje iz područja produkt-dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija i računalnih aplikacija. 

Startup inkubator im osigurava korištenje prostora i infrastrukture, stručnu pomoć pri realizaciji vlastite ideje od strane mentora te pomoć u komercijalizaciji i pristupu mogućim izvorima financiranja. Usluga je za korisnike u razdoblju predinkubacije (6 mjeseci) u potpunosti besplatna. 

Mladi koji imaju poslovnu ideju i žele raditi na njenoj realizaciji, imaju priliku napraviti to u Startup inkubatoru. Više informacija možete vidjeti na poveznici: http://startup.rijeka.hr/ kao i na facebook stranici https://www.facebook.com/startuprijeka.crta-1352795844.jpg


Put Samuraja 2.0 – 3 enigme poslovanja


JCI Rijeka (Međunarodna komora mladih Rijeka) poziva Vas na edukativni projekt „Put Samuraja 2.0 – 3 enigme poslovanja (modul 2)“ koji organizira u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom. 

Projekt se održava  29. listopada 2016.g. u Gradskoj vijećnici u Rijeci s početkom u 9,30h. 

JCI ili Junior Chamber International jedna je od najvećih međunarodnih neprofitnih organizacija koja djeluje kroz više od 5.000 lokalnih organizacija u više od 110 zemalja svijeta još od 1915. godine. Okuplja 200.000 članova iz različitih društvenih sfera.  JCI je jedan od ključnih partnera UN-a čiji su članovi  vodeći svjetski i lokalni poslovni ljudi. 

U Hrvatskoj JCI djeluje kroz četiri lokalne organizacije, JCI Rijeku, JCI Zagreb i JCI Split i JCI Osijek. 

Cilj projekta Put Samuraja 2.0 – 3 enigme poslovanja (modul 2), je konkretnim i primjenjivim znanjima vrsnih stručnjaka informirati mlade poduzetnike koje su najčešće greške u poslovanju i kako ih uspješno savladati. 

Poduzetnici će dobiti odgovore na broja pitanja pitanja a osamo neka od njih su sljedeća: koje su razlike i prednosti  kod osnivanja tvrtke ili obrta; koje su vrste tvrtke ili obrta, osnove on-line marketinga; kako ih koristi za svoje usluge i proizvode, radno pravo i njegova primjena u praksi.

Projekt se sastoji od tri predavanja koja će uključivati slijedeće teme: 

 • Prednosti i razlike kod osnivanja tvrtke ili obrta, će predavati Jana Blažević-Marčelja mag.oec. 
 • Drugu temu iz marketinga osnove on-line marketinga, stručnjak marketinga certificirani Google partner Damjan Marković. 
 • Dok će se treća tema odnositi na radno pravo i njegovu primjenu u praksi koju će predavati odvjetnik Ivan Primorac.

Sudjelovanje na projektu je u potpunosti besplatno, broj sudionika ograničen na 50, prijave na putsamuraja@gmail.com do 28.10.2016.g.


PROGRAM

 crta-1352795844.jpgDo 26.10.2016. posjetite šeste po redu Virtualne dane karijera i znanja. U ponudi je 150 natječaja za posao u više od 60 poduzeća regije. Zavirite na: https://2016.dankarijera.com/#intro 


virtualni-dani-karijera1.jpg
crta-1352795844.jpg


INSPIRE ME 

Inspire Me predstavlja jedinstvenu konferenciju u kojoj uspješni pojedinci iz različitih područja sa mladima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva. 

Glavni dio konferencije predviđen je za uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, umjetnika i dr., koji će sa sudionicima podijeliti svoja poslovna i životna iskustva (ideje, znanje, karijera, usponi, padovi, uspjeh). Cilj je da uspješne priče sudionike motiviraju na promjene, proaktivniju ulogu, učenje, osobni razvoj i tako potaknu na kreiranje vlastite uspješne priče. Osim govora, u glavnom dijelu održat će se i stručna predavanja i paneli.

inspireme2-1476860536.jpg


Paralelno s glavnim dijelom programa održat će se i specijalizirane radionice, za manje grupe, u kojima će profesionalci, na interaktivan način, sudionike detaljnije upoznati s određenim područjem. 

Također, sudionici konferencije imati će priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e. Jedna od aktivnosti je i speed dating s poslodavcima, na kojem će kompanije predstaviti mogućnosti za praksu i zapošljavanje, a zainteresirani sudionici moći će potencijalnim poslodavcima ostaviti svoj CV. Također, svi sudionici konferencije dobiti će i e-certifikat koji mogu upotrijebiti za prijavu na natječaje.


Na konferenciju u Rijeku, između ostaloga, dolaze poznati govornici i predavači – Nikola Žinić, kreativni direktor i suosnivač agencije Bruketa & Žinić OM, jedne od najnagrađivanijih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi, Andrey Shtylenko, serijski poduzetnik, Bruno Blumenschein i Marijan Palić, osnivači agencije Overtime, Morena Milevoj, Stefania Skender...


Sudjelovanje na konferenciji odlična je prilika za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, usmjeravanje i razvoj karijere, informiranje o mogućnostima realizacije vlastitih ideja i ulaska u poduzetništvo, upoznavanje s novim tehnologijama, povezivanje s kolegama iz različitih struka i poslodavcima te sklapanje novih prijateljstava i dobru zabavu.


Više informacija o konferenciji, predavačima i prijavama pratite na web stranicama konferencije: www.inspiremekonferencija.com, pošaljite upit na inspire.me.konferencija@gmail.com ili pratite na facebook stranicama. 


crta-1352795844.jpg


2. Međunarodni sajam karijera, Rim


Giovani nel Mondo, neprofitna je organizacija s fokusom na pružanju pomoći mladima u njihovom obrazovnom i profesionalnom razvoju. Između ostalog organizacija organizira Međunarodni festival karijera koji će se održati od 11.-14. ožujka 2017. godine u Rimu.


Sajam se sastoji od četiri različita događaja:

 • Rome Model UN, 
 • Rome Business Game, 
 • Rome Press Game i 
 • International Careers Course. 

Rome Business Game omogućuje studentima  iz područja ekonomije, poslovne ekonomije, marketinga i informatičke znanosti da upoznaju marketinške stručnjake i ostale eksperte iz poslovnog svijeta te sudjeluju u rješavanju poslovnih izazova koje naši partneri stave pred studente.


INFORMACIJE I REGISTRACIJA


flyer20x15cm_romeicf_en_f.jpgcrta-1352795844.jpg

Program razmjene maldih "Poduzetni susjed"

Udruga za razvoj civilnog društva EU korak poziva mlade od 18-30 godina, na sudjelovanje u razmjeni mladih Poduzetni susjed, koja će se organizirati u Dvorcu Rakičan (Slovenija), od 26. kolovoza do 03. rujna 2016. Razmjena mladih će okupiti 30 mladih iz tri europske države: Austrije, Hrvatske i Slovenije, koji će se baviti problemom visoke nezaposlenosti, te zajedno istraživati i jačati vlastite poduzetničke kompetencije.


Troškovi sudjelovanja su pokriveni iz programa Erasmus+.


POZIV

udelezenciizmenjave-druzenje.jpg

crta-1352795844.jpg


Projekt „Pokrenimo Start-upove“ 

U sklopu programa Erasmus+ za mlade održati će se u razdoblju od 29.08.-02.09.2016. godine u Zadru susret mladih s poduzetničkim idejama iz Poljske, Latvije i Hrvatske gdje će se razgovarati o daljnjim razradama njihovih ideja te će se moći ostvariti networking između sudionika.  

Studenti Ekonomskog fakulteta mogu besplatno sudjelovati na projektu "Pokrenimo Start-upove" slanjem njihove poduzetničke ideje u word obrascu. 

Studenti koji pošalju najbolje ideje dobiti će priliku sudjelovati na networking eventu u Zadru.  Troškovi putovanja, smještaja i prehrane za odabrane sudionike biti će pokriveni iz projekta SuSu.  

CANVAS


crta-1352795844.jpgcrta-1352795844.jpg

businesssummitefri.jpgCollege2Business Summit

College2Business Summit inovativni je koncept radionica i predavanja organiziran u suradnji s Uredom za razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji naglasak stavlja na suočavanje mladih ljudi sa poslovnom stvarnošću, unaprjeđenje poslovnih vještina i osobni razvoj pojedinca. To je projekt koji spaja predstavnike hrvatske poslovne zajednice, iskusne poduzetnike, predstavnike organizacija i poduzeća, motivirajuće govornike i profesore, s velikim brojem mladih ljudi kojima je potrebna odgovarajuća pomoć u vidu znanja i iskustva.

Sudionici će na College2Business Summit-u imati prilike poslušati predavanja istaknutih profesionalaca poslovnog svijeta, a predavanja će održati i dojučerašnji studenati koji su samostalno pokrenuli posao. Ne propustite priliku sudjelovati u radionicama koje Vam mogu osigurati zapošljavanje, prisustvovati na simuliranom razgovoru za posao, ispuniti test osobnosti i naučiti mnogo toga o sebi.

Svi sudionici će po završetku College2Business Summit-a dobiti ceftifikat o sudjelovanju.

Broj mjesta je ograničen stoga OSIGURAJTE SVOJE MJESTO na College2Business Summit-u prijavom na:

http://goo.gl/forms/i2quv0DEUY

c2b.jpg

Sudjelovanje je za sve sudionike potpuno BESPLATNO !


crta-1352795844.jpg

Put Samuraja 2.0 - prvi koraci u poduzetništvu

JCI Rijeka (Međunarodna komora mladih Rijeka) poziva Vas na edukativni projekt „Put Samuraja 2.0 – prvi koraci u poduzetništvu“ koji organizira u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom. 

Projekt se održava  23. travnja 2016.g. u Gradskoj vijećnici u Rijeci s početkom u 9,30h. 

JCI ili Junior Chamber International jedna je od najvećih međunarodnih neprofitnih organizacija koja djeluje kroz više od 5.000 lokalnih organizacija u više od 110 zemalja svijeta još od 1915. godine. Okuplja 200.000 članova iz različitih društvenih sfera.  JCI je jedan od ključnih partnera UN-a čiji su članovi  vodeći svjetski i lokalni poslovni ljudi. 

U Hrvatskoj JCI djeluje kroz četiri lokalne organizacije, JCI Rijeku, JCI Zagreb i JCI Split i JCI Osijek. 

Cilj projekta Put Samuraja 2.0 – prvi koraci u poduzetništvu, je konkretnim i primjenjivim znanjima vrsnih stručnjaka informirati mlade poduzetnike koje su najčešće greške u poslovanju i kako ih uspješno savladati. 

Poduzetnici će dobiti odgovore na broja pitanja pitanja a osamo neka od njih su sljedeća: kako doći do novih i svježih ideja za nove usluge i proizvode; kako uspješno prezentirati i prodati svoj proizvod; na koji način ostvariti najpovoljnije izvore financiranja iz EU fondova.


prvikoraciupoduzetnitvu.jpg


PROGRAM


crta-1352795844.jpg

Careeer Booster na Ekonomskom fakultetu u Rijeci


cblogo.png


Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 15.-17.03. održat će se Career Booster. Studenti će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e. 

Projekt Start-Up udruge „Career Booster“ predstavlja jedinstven koncept u Hrvatskoj koji studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu. 

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti (financije, marketing, IT, turizam, prodaja i dr.) predstaviti će osnovne informacije o kompanijama, proizvodima/ uslugama, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje i dr. Također, sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. 

Osim toga, održat će se radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, vještina traženja posla, upravljanja karijerom, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, soft skills, poduzetništva i dr. Organizator je Start-Up udruga, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.  

U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti i dr.) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije zaključno s 14.03. 2016. godine.

PRIJAVE

PROGRAM


crta-1352795844.jpg

OSTVARENA JE NOVA SURADNJA S VALMAR GROUP d.d. 

Valmar group d.d. održati će u srijedu, 02.ožujka.2016. u Aneksu Fakulteta postupak selekcije za naše studente. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2016. i trenutno aktivan na web portalu www.valamar.com i putem ostalih kanala u suradnji sa HZZ-om.

valamar-1455197914.jpg

crta-1352795844.jpg

POTPISANA SURADNJA S MICK d.o.o


Ured za razvoj  karijera EFRI ostvario je suradnju s poznatom riječkim poduzećem  MICK d.o.o. koje se bavi trgovinom čelikom i čeličnim reprodukcijskim materijalima. Dodanu vrijednost društvo ostvaruje brzim i pouzdanim isporukama te pružanjem usluga usmjerenih na optimalizaciju poslovnih procesa kupaca,  s naglaskom na proizvodna poduzeća. Kroz projektne poslove i ugovore o snabdijevanju društvo godišnje isporuči oko 30.000 tona  čeličnih cijevi, limova i profila. 


mick1.png

Ponuda je usmjerena prema metaloprerađivačkoj i petrokemijskoj industriji, brodogradnji, građevinskim poduzećima, maloprodajnim distribucijskim centrima te projektima izgradnje plinovoda, vodovoda i ostalim infrastrukturnim projektima. Sjedište i centralno skladište nalaze se u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, distribucijski centri u Zagrebu, Vukovaru i Zadru te predstavništva u Celju, Sarajevu i Beogradu. Skladišta su opremljena modernom tehnologijom za smještaj robe, magnetnim dizalicama, elektro viličarima, pilama za rezanje čelika i drugom opremom.

crta-1352795844.jpg

Natječaj SZSUR za financiranje studentskih programa u 2016. godini

Sveučilište u Rijeci i ove godine cijeni vaše ideje, kreativnost, trud i profesionalne sposobnosti kroz financiranje projekata koje ste sami osmislili, a na kojima ćete razvijati svoje kompetencije te ujedno pridonijeti kvaliteti studentskog života. Natječaj za dodjelu financijskih sredstava je otvoren do 17.01.2016.

Za sva pitanja možete se obratiti predstavniku EFRI u Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci Damiru Sila Zihu (damir2710@hotmail.com).

Tekst NATJEČAJA

Tko ne riskira - ne profitira!!!
Sretno!

crta-1352795844.jpg

HNK Rijeka: Zajedno smo Rijeka – snaga i potencijal najznačajnijeg sportskog subjekta regije'


HNK Rijeka je najveći nogometni klub naše regije, koji u posljednjih nekoliko godina bilježi iznimne sportske i poslovne uspjehe. Predavanje pod nazivom 'HNK Rijeka: Zajedno smo Rijeka – snaga i potencijal najznačajnijeg sportskog subjekta regije' održao je  generalni direktor kluba g. Vlado Čohar. Na predavanju je bilo riječi o politici zapošljavanja i provođenja studentskih praksi HNK Rijeka, kao i o tekućem studentskom case study natjecanju koje se odvija u suradnji s našim fakultetom.Case study natjecanje studentskih timova u suradnji s HNK Rijeka otvoreno je od 01.12.2015. Ukoliko želite sudjelovati i osvojiti nagrade, priznanja i što je najvažnije – nove mogućnosti i iskustva u domeni marketinga u sportu, prijavite svoj tim na natjecanje.


hnkrijeka-efri.jpg


OPIS PROJEKTA

HNK Rijeka trenutno radi na obogaćivanju svoje ponude te planira lansirati "junior" program. 

Radi se o ponudi posebno osmišljenoj za najmlađe navijače i ljubitelje kluba osnovnoškolskog uzrasta. U okviru istraživanja tražit će se odgovori na sljedeća pitanja:  - Osim nezaboravnog iskustva na tribinama, što sve HNK Rijeka može ponuditi osnovnoškolcima - koji su to proizvodi i usluge, koristi i pogodnosti? - Na koji način privući "juniore" i učiniti im Klub interesantnijim? Kako osnovnoškolci percipiraju sport, nogomet i HNK Rijeka? Sve potrebne informacije o vašem zadatku prijavljeni timovi dobit će naknadno putem e-maila. 

Ukoliko želite sudjelovati i osvojiti nagrade, priznanja i što je najvažnije – nove mogućnosti i iskustva u domeni marketinga u sportu, prijavite svoj tim na natjecanje.  

Prijave se vrše na e-mail dr.sc. Maje Vujičić - maja.vujicic@efri.hr.  Rok za prijavu je 16.12.2015. Prijaviti se mogu samo samo studenti Ekonomskog fakulteta Rijeka. Timovi mogu imati maksimalno četiri člana.  


FOND NAGRADA   

1. tim 1.500,00 kn    

2. tim 1.000,00 kn    

3. tim 500,00 kn    


NAČELNI TIJEK NATJECANJA 

Nakon prijava timovi će dobiti materijale i upute temeljem kojih mogu pristupiti istraživanju i analizi slučaja. Kraj natjecanja predviđa se za kraj siječnja 2016., a prezentacije po timovima i proglašenje pobjednika u veljači 2016. O točnim datumima studenti će biti pravodobno obavješteni.   


DODATNE INFORMACEKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.