Međunarodna znanstvena konferencija Economics of digital Transformation (EDT) - Digitomics ugostit će Breda DeLonga s Berkeleya i guvernera HNB-a!

Međunarodna znanstvena konferencija Economics of digital Transformation (EDT) - Digitomics  ugostit će Breda DeLonga s Berkeleya i guvernera HNB-a!

Ekonomski fakultet u Rijeci organizira tradicionalnu međunarodnu znanstvenu konferenciju Economics of Digital Transformation (EDT) 2021  "Economics and Business of the post COVID-19 World" koja će se održati u hotelu Ambasador u Opatiji, od 23. do 25. lipnja 2021. godine.

 

Cilj ovogodišnje Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih inozemnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese. Konferencija nije posvećena samo znanstvenoj javnosti. U vrijeme Konferencije održat će se niz izlaganja i panel diskusija o učincima pandemije na monetarni sustav,  fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj kao i šire na društveno-ekonomske procese. Stoga će na Konferenciji prisustvovati i predstavnici važnih domaćih i inozemnih institucija i šira društvena zajednica.

 

Konferenciju će u Velikoj dvorani Hotela Ambasador u četvrtak, 24. lipnja s početkom u 9 sati otvoriti Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Saša Drezgić, predsjednik programskog odbora Konferencije, Ana Grdović Gnip, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića te predstavnici Grada Opatije i Grada Rijeke. Na Panel diskusiji u petak, 25. lipnja sudjelovat će Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke i Ante Žigman, predsjednik Upravnog odbora HANFE.

Kao i prethodnih godina, nastavljamo s našom tradicijom pozivanja najpoznatijih svjetskih znanstvenika iz područja ekonomije. Ove godine, imamo čast prisustvovati predavanju čuvenog Brada DeLonga sa Sveučilišta u Berkeleyu, predstavnika nove keynesijanske ekonomske doktrine, koja je danas svakako u zamahu. Osim svoje akademske karijere profesor DeLong u vrijeme administracije predsjednika Clintona, obavljao je funkciju zamjenika američke Državne riznice (US Department of the Treasury.).

Četvrta međunarodna znanstvena konferencija Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS bit će održana hibridno u hotelu Ambasador u Opatiji i putem poveznica na  Zoom platformu koje se nalaze u programu.


 
PROGRAM 

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more