O nama

Udruga EFRI Sport djeluje u sklopu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a njezini članovi su studenti i djelatnici Fakulteta. S obzirom da znanstvena istraživanja potvrđuju da su osobe koje sudjeluju u organiziranom sportu općenito zdravije, postižu bolji uspjeh u školi/fakultetu/poslu, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirani, misija EFRI Sporta jest promicanje aktivnog bavljenja sportom i sportskom rekreacijom te poticanja zdravog načina života studenata i djelatnika Fakulteta. EFRI Sport također nastoji kroz sportske aktivnosti poticati i druženje sadašnjih i Alumni studenata i djelatnika Fakulteta. Udruga je aktivna od 2012. godine, a neki od sportova u kojima EFRI Sport djeluje jesu odbojka, košarka, nogomet, pikado, paintball, biciklizam, badminton. Udruga broji više od 70 članova, a njezini članovi sudjeluju u natjecanjima UniSport RI lige kao predstavnici Ekonomskog fakulteta te kao članovi „reprezentacije" Sveučilišta u Rijeci.

 

Najpoznatiji projekt Udruge je EFRI humanitarna trail utrka organizirana u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te gradom Kastvom na kojoj su sudjelovali svi zainteresirani studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci te šira zajednica. Prvo izdanje utrke održano je u prosincu 2018. godine u gradu Kastvu, a prikupljena sredstva donirana su udruzi Centar za kulturu dijaloga – CeKaDe. U listopadu 2019. na 2. EFRI humanitarnoj utrci sudjelovalo je preko 170 trkača i šetača, a sav je prikupljeni iznos doniran Udruzi za sindrom Down – Rijeka 21.

Udruga EFRI Sport osim toga organizirala je i EFRI Paint – Paintball turnir, EFRI International Sports Day, druženje povodom Hrvatskog olimpijskog dana te je sudjelovala na raznim događajima i manifestacijama kao što su Student Day Festival, Međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju, utrkae B2 Run, Homo si teć i Wings for Life World Run te Tjedan karijera.

 


Više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Efri-Sport-497221086964445/

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree