Benefits and challenges in AACSB accreditation process

Ekonomski fakultet u Rijeci bit će domaćin predavanja „Benefits and challenges in AACSB accreditation process“, koje će Tim Mescon, PhD, izvršni direktor i voditelj ureda za AACSB regiju EMEA održati u ponedjeljak, 23.10. 2017 s početkom u 14:00 sati u dvorani Anex.

AACSB, The Association to Advance Collegiate Schools of Business, stručno je udruženje osnovano u Americi koje povezuje edukatore, studente i tvrtke, a sve s postizanjem zajedničkog cilja - stvoriti novu generaciju velikih lidera. AACSB izdaje prestižne akreditacije koje označavaju najviše standarde u onom području u kojem njihovi članovi djeluju.  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci u svim se strateškim dokumentima usmjerio na povećanje kvalitete znanstvenog i nastavnog procesa. Za međunarodnu prepoznatljivost nastavnih programa u polju ekonomije nužnim se pokazalo stjecanje globalno etabliranih znakova izvrsnosti, kao što je akreditacija koju odobrava AACSB.

Sve je to dio konstantnog unapređivanja i podizanja kvalitete na kojoj Ekonomski fakultet u Rijeci kontinuirano radi, a sve u korist studenata. Smisao čitavog procesa je da vrhunski znanstvenici mogu više dati studentima i prezentirati im kvalitetniju nastavu, što na kraju i studente čini zadovoljnijima te im podiže motivaciju i želju za znanjem i učenjem. 

Svoja iskustva tijekom procesa dobivanja AACSB akreditacije, kao i neposrednim koristima međunarodnih akreditacija, održat će predstavnici institucija iz koje su već akreditirane od strane AACSB-a, odnosno drugih najvećih globalnih akreditacijskih agencija: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani (EQUIS, AACSB i AMBA akreditacije), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, (EPAS akreditacija te u postupku dobivanja AACSB akreditacije)te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Sarajevu (EPAS i AACSB akreditacija).
EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.