Digitalna transformacija društva

U četvrtak 19. listopada 2017. u 12 sati održat će se predavanje prof.dr.sc. Bojana Jerbića, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, u dvorani Anex na temu “Digitalna transformacija društva i kako se nositi s novim tehnološkim izazovima budućnosti”.


Nova znanstveno-tehnološka revolucija podrazumijeva sveobuhvatnu digitalnu transformaciju društva. Ona donosi nove pristupe koje odlikuje spajanje tehnologija i brisanje granica između fizičkih, digitalnih i bioloških domena, pretvarajući digitalnu tehnologiju iz virtualne u fizičku. Sva dosadašnja postignuća u pojedinim područjima umjetne inteligencije i strojnog učenja, robotike, nanotehnologije, 3D tiskanja, genetike i biotehnologije, sada umrežena u četvrtoj industrijskoj revoluciji stvaraju sinergiju koja pojačava i ubrzava učinak na ukupni znanstveni i društveno-ekonomski razvoj. Digitalna transformacija izravno utječe na promjene procesa stvaranja novih vrijednosti i dovodi do novih poslovnih modela i novih perspektiva zapošljavanja. 


U sklopu predavanja prikazat će se globalni trendovi razvoja povezani s kognitivnom robotikom i mogući utjecaji na gospodarske i društvene promjene. Prezentirat će se vlastiti pristupi u razvoju pametnih sustava, kao i njihova primjena u medicini.


Za više informacija pratite naše službene internetske stranice www.efri.uniri.hr i službenu Facebook stranicu. EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.