Kineski jezik na EFRI-ju!Novi ciklus započinje  24. listopada 2017.!

Treću godinu zaredom studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci i stanovnici Primorsko-goranske županije imaju priliku BESPLATNO učiti kineski jezik i upoznati se s bogatom kineskom kulturom i to direktno od izvornih govornika.

Konfucijev institut sveučilišni je centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje, osnovan u partnerskom odnosu Sveučilišta u Zagrebu i Sjedišta Konfucijevih instituta u Pekingu (Hanban) te je jedina takva ustanova u Republici Hrvatskoj. Institut već nekoliko godina aktivno radi na promociji kineskog jezika i kulture, posebno među mladima, a isto tako kontinuirano radi na boljem povezivanje Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine na svim područjima, uz posebni naglasak na poslovnu i ekonomsku suradnju. 


Kineski jezik, jezik je velikih mogućnosti - govori ga svaka 5 osoba u čak 33 države svijeta. Mlade osobe sve se više okreću učenju kineskoga jezika koji je u naprednim europskim zemljama već i među predmetima u osnovnoj školi. 


Znate koja je zajednička karakteristika najtraženijih menadžera u Europi? Služe se osnovama kineskoga  jezika! Jedna od najvećih, ali i najbrže rastućih industrija potražuje sve veći broj osoba koje se služe kineskim jezikom i ima čvrste poslovne odnose s Europom.


Kineski jezik nije težak kao što izgleda na prvu – najteži dio upravo je alfabet.  Gramatika je dosta jednostavna  - ne postoje klasična vremena, rodovi i drugi komplicirani konstrukti. Savladala sam prvi stupanj i jedva čekam da  krenemo s drugim stupnjem. Smatram da je to jezik velikih mogućnosti pošto ga priča jako veliki broj ljudi. U poslu sam se već do sad susretala s poslovnim ljudima kineskog govornog područja i zadnji put sam uspjela reći nekoliko riječi na kineskom . Iznenadila sam i sebe i njih!“ polaznica 2. generacije


Znate što me oduševilo? Izvorni govornici. Bilo je kao da sam išla učiti u neku stranu zemlju i mislim da je to razlog zbog kojeg smo svi puno brže uspjeli naučiti  i koristiti osnovne fraze. Druga stvar koja me oduševila je ta da je besplatno. U današnje vrijeme kad sve ima cijenu mislim da je jedna predivna gesta od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Konfucijevog instituta koja je namijenjena svima kako bi se reklo od 0-99 godina Nikad nije kasno za naučiti novi jezik.“polaznik 1.generacije


Nemojte propustiti priliku i učite s nama kineski jezik - besplatno i od izvornih govornika! 

Broj polaznika je ograničen. PRIJAVE su otvorene do 13. listopada 2017.  

 EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI

Poželjna i pouzdana visokoobrazovna institucija, partner gospodarstvu, domaćim i inozemnim znanstvenim i obrazovnim institucijama te studentima.