ESN Rijeka

ESN Rijeka

Erasmus Student Network najveća je studentska organizacija u Europi s više od 15 000 članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći se principom „studenti pomažu studentima", radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne
razmjene.

ESN Hrvatska, kao dio ESN mreže, ima svoje ogranke u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Rijeci.

ESN Rijeka je rođena 2012. godine, kao druga ESN sekcija u Hrvatskoj. Put je bio dug, ali smo od male grupe narasli do dobro organiziranog tima od 30 članova koji ozbiljno preuzima zadatke, ali uvijek s odličnim raspoloženjem i visokom motivacijom. ESN Rijeka visoko vrednuje prijateljski odnos među svojim članovima; osjećamo da smo obitelj, a to rezultira odličnom komunikacijom i timskim duhom. Jedna od naših prednosti je izvršavanje zadaća zajednički i uz suradnju među timovima tako da svi naši članovi budu aktivni i uključeni.
 
 
Ponosni smo na Event tim, zbog njihovih kreativnih ideja i napornog rada za sve događaje, bez obzirajesu li veliki ili mali, SocialErasmus tim koji se dokazao kao aktivan i vrlo socijalno osjetljiv u brojnim aspektima društvene uključenosti, koračajući preko Atlantskog oceana za najpriznatijim SE događajem koji smo imali (Cups for Cuba); Travel tim koja nas vodi diljem Hrvatske i preko granica u Austriju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. I šećer na kraju - PR tim, odnosno, tim za odnose s javnošću, kako bismo bili sigurni da su svi studenti na razmjeni, lokalni studenti i članovi obaviješteni o svemu što se događa u ESN-u Rijeka, Gradu Rijeci i okolici Rijeke.
 

Pitate li se što smo sve postigli u zadnjih pet godina?
Ponosni smo na organizaciju nekoliko nacionalnih i internacionalnih konferencija, posebice zbog toga što je iste zamislila i ispunila nekolicina motiviranih pojedinaca! Najznačajnije bi bilo spomenuti organiziranje Nacionalne platforme ESN Hrvatske u Rijeci i LevelUp trening 2013. godine, Srednjoeuropske platforme Erasmus Studentske mreže (CEP) 2015. godine te najnovije Nacionalna platforma ESN Hrvatske u 2016. godini.

Usko surađujemo sa studentskim i drugim organizacijama u aktivnostima, od kojih su neke Studentski zbor Sveučilišta u Rijeke, Regionalni info-centar za mlade (UMKI) i studentski radio Radio Sova, koji ne samo da izvještava o aktivnostima ESN Rijeka, već i emitira emisiju Erasmus studenata na tjednoj bazi.
 
Postupak regrutacije traži životopis i motivacijsko pismo, nakon čega slijedi intervju, koji nam pomaže razumjeti motivaciju, želje i očekivanja kandidata koji, ako budu prihvaćeni u ovom krugu, moraju dokazati svoju aktivnost da postanu aktivni članovi. Aktivno sudjelovanje je neophodno, koje usko slijedi pozitivna energija i prijateljski odnos prema zadacima, drugim članovima i, naravno, stranim studentima.

Budući da smo relativno mala sekcija u malom gradu, najčešće dolazi do snažnog povezivanja ne samo s ESN-ovcima, već i s dolaznim studentima, od kojih sekcija dobiva vrlo pozitivne komentare o gostoljubivosti, korisnosti i prijateljskom stavu.
 
Biti ESN-ovac ne znači samo biti "buddy", to znači biti prijatelj i netko na koga je moguće osloniti se, a to je ono što studenti u Rijeci dobivaju od naše sekcije.
 

 
Pratite ESN Rijeka

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se