Future 4.0 - model upravljanja obrazovanjem i treninga za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području

Future 4.0 - model upravljanja obrazovanjem i treninga za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području

Jadransko-jonsko program INTERREG V-B (ADRION) Transnational 2014-2020 je europski transnacionalni program koji radi na promicanju suradnje i solidarnosti između osam zemalja partnera.

Glavni prioritet programa je podrška razvoju regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko-jonsko područje. Industrijska proizvodnja EU suočava se s fazom radikalnih promjena i transformacije povezanih s uvođenjem informacijskih sustava u proizvodne procese, pod konceptom Industry 4.0.

Projekt FUTURE 4.0 nastoji podržati nadležnu regionalnu i državnu uprava kako bi se dizajnirali upravljački okviri koji reguliraju utjecaj tehnoloških megatrendova na brodogradilišta i logistiku kroz tehnološki alat za mapiranje procesa i predviđanje trendova kao temelj za projektiranje odgovarajućeg Industry 4.0 Smart learning modela koji će biti testiran sa sveučilištima, tvrtkama, učesnicima u istraživanju i inovacijama i svim uključenim zemljama.

Razvoj komplementarnih znanja i tehnoloških transfernih aktivnosti za primanje inovativnih tehnologija u nastajanju, u proizvodnji malih i srednjih poduzeća, u cijelom području obuhvaćenom projektom FUTURE 4.0, dovest će do učinkovite izrade okvirnih uvjeta za naprednu proizvodnju.

Glavni cilj projekta je podrška nadležnih regionalnih i nacionalnih uprava za dizajniranje odgovarajućeg i učinkovitog industrijskog znanja i tehnologije transfera tehnologije Industry 4.0, kako bi se olakšao poboljšanje proizvodnog sustava.
Partnerstvo se sastoji od 9 partnera iz 4 zemlje s vodećim partnerom iz Italije – Regione del Veneto (3 EU Italija, Grčka, Hrvatska i 1 IPA: Albanija).Trajanje projekta je 24 mjeseci (datum početka 01.01.2018 – datum završetka 31.12.2019).


Članovi projektnog tima s Ekonomskog fakulteta u Rijeci
Prof.dr.sc. Heri Bezić
Prof.dr.sc. Alen Host
Doc.dr.sc. Tomislav Galović
Doc.dr.sc. Ivan Uroda

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više