Future 4.0 - model upravljanja obrazovanjem i treninga za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području

Future 4.0 - model upravljanja obrazovanjem i treninga za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području

Jadransko-jonsko program INTERREG V-B (ADRION) Transnational 2014-2020 je europski transnacionalni program koji radi na promicanju suradnje i solidarnosti između osam zemalja partnera.

Glavni prioritet programa je podrška razvoju regionalnog inovacijskog sustava za Jadransko-jonsko područje. Industrijska proizvodnja EU suočava se s fazom radikalnih promjena i transformacije povezanih s uvođenjem informacijskih sustava u proizvodne procese, pod konceptom Industry 4.0.

Projekt FUTURE 4.0 nastoji podržati nadležnu regionalnu i državnu uprava kako bi se dizajnirali upravljački okviri koji reguliraju utjecaj tehnoloških megatrendova na brodogradilišta i logistiku kroz tehnološki alat za mapiranje procesa i predviđanje trendova kao temelj za projektiranje odgovarajućeg Industry 4.0 Smart learning modela koji će biti testiran sa sveučilištima, tvrtkama, učesnicima u istraživanju i inovacijama i svim uključenim zemljama.

Razvoj komplementarnih znanja i tehnoloških transfernih aktivnosti za primanje inovativnih tehnologija u nastajanju, u proizvodnji malih i srednjih poduzeća, u cijelom području obuhvaćenom projektom FUTURE 4.0, dovest će do učinkovite izrade okvirnih uvjeta za naprednu proizvodnju.

Glavni cilj projekta je podrška nadležnih regionalnih i nacionalnih uprava za dizajniranje odgovarajućeg i učinkovitog industrijskog znanja i tehnologije transfera tehnologije Industry 4.0, kako bi se olakšao poboljšanje proizvodnog sustava.
Partnerstvo se sastoji od 9 partnera iz 4 zemlje s vodećim partnerom iz Italije – Regione del Veneto (3 EU Italija, Grčka, Hrvatska i 1 IPA: Albanija).Trajanje projekta je 24 mjeseci (datum početka 01.01.2018 – datum završetka 31.12.2019).


Članovi projektnog tima s Ekonomskog fakulteta u Rijeci
Prof.dr.sc. Heri Bezić
Prof.dr.sc. Alen Host
Doc.dr.sc. Tomislav Galović
Doc.dr.sc. Ivan Uroda

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se