Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu

Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu

Konferencija na temu ˝Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu˝ održana je u ponedjeljak, 2. 7. 2018., u Zagrebu u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskog instituta Zagreb, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U prvom dijelu konferencije predstavljeni su ključni nalazi o stupnju digitalizacije Hrvatske, kao rezultat šire međunarodne studije ”Utjecaj digitalne transformacije na zemlje Zapadnog Balkana”. Zaključke studije predstavili su dr. sc. Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog Instituta Zagreb i prof. dr. sc. Florian Bieber, voditelj Centra za studije o jugoistočnoj Europi Sveučilišta u Grazu.
 

 
 
 
 
 
 
U drugom dijelu konferencije održane su dvije panel rasprave. Prvu panel raspravu vodio je izv.prof.dr.sc. Zoran Ježić na kojima su kao panelisti sudjelovali ključni dionici procesa digitalizacije u RH: Krešo Antonović, načelnik Sektora elektroničkih komunikacija i pošte u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Boris Drilo, predsjednik HUP - Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti i Neven Vrček, dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
 
 
Druga panel rasprava tematski je obuhvatila korisnike digitalne infrastrukture
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više