Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice“

Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice“


U srijedu, 17. listopada s početkom u 12 sati održat će se Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice" u prostoru caffe bara Akvarij, Kampus, Ulica Radmile Matejčić 5 na Trsatu. Moderatorica će biti prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 


Uvodno će se nazočnima obratiti prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci. Panelisti su prof. dr. sc. Elvio Baccarini, pomoćnik rektorice za pitanja etike i akademske čestitosti, zatim prof. dr. sc. Jasminka Ledić, predsjednica sveučilišnog Vijeća časti, koja će predstaviti detaljnije Vijeće časti Sveučilišta u Rijeci, potom izv. prof. dr. sc. Lidija Bilić Zulle, pročelnica Katedre za medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja će govoriti na temu istraživanja fenomena plagiranja u akademskoj i znanstvenoj zajednici (2002. – danas). 


U ulozi panelista je i doc. dr. sc. Martina Mavrinac, Katedra za medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja će izlagati na temu „Kako izmjeriti plagiranje? Kad mjerimo, znamo li šta mjerimo?"  te još i dr. sc. Vanja Pupovac, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini, Medicinski fakultet u Rijeci koja će govoriti na temu „ Raširenost znanstvenog nepoštenja pri Sveučilištu u Rijeci i prijedlozi eventualnih mjera". 


 Pozivaju se svi zainteresirani studenti i djelatnici da poprate ovaj najavljeni okrugli stol koji se organizira na temu problematiziranja akademske čestitosti. 


 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više