Osnivanje Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci

Osnivanje Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci

U petak, 17. srpnja 2020. godine predstavnice Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Alumni EFRI zajednice, izv.prof.dr.sc. Dunja Škalamera-Alilović i Vanja Rubeša, sudjelovale su na inicijalnoj sjednici osnivanja Alumni mreže Sveučilišta u Rijeci (ALUMNI UNIRI). Tom prilikom predstavljeni su članovi ALUMNI UNIRI mreže, program rada te su planirane predstojeće aktivnosti.

U cilju održavanja trajne veze sa svojim alumnijima te promicanja zajedničkih ciljeva i interesa studenata i Sveučilišta s naglaskom na jačanje djelovanja Sveučilišta u okviru Mreže mladih sveučilišta za budućnost Europe (YUFE), Senat Sveučilišta u Rijeci donio je Odluku o osnivanju Alumni mreže.

Ekonomski fakultet u Rijeci, kao sastavnica riječkog Sveučilišta, sa svojom Alumni EFRI zajednicom sudjelovat će u provedbi suradnje, projekata, održavanja javnih predavanja i drugih događanja s ciljem promocije, poticanja i praćenja aktivnosti Sveučilišta te njegovih alumnija. ALUMNI UNIRI te YUFE mreža svoje aktivnosti namjerava ostvariti kroz suradnju s visokoobrazovnim institucijama, javnim i privatnim sektorom te građanima diljem Europe.

Sveučilište u Rijeci je početkom srpnja postalo punopravni član YUFE konzorcija nakon pridruživanja inicijativi u prosincu 2018. i sudjelovanja u YUFE peojwektu kao pridruženi partner od lipnja 2019. godine. Statusom punopravnog člana koji je dodijelila Europska komisija na službeni zahtjev YUFE saveza riječko Sveučilište sada ima isti status kao i ostala sveučilišta iz Belgije, Cipra, Engleske, Finske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske i Španjolske, a time preuzima još veću odgovornost u stvaranju prvog eurospkog sveučilišta budućnosti usmjerenog domaćim i inozemnim studentima svih profila.

Više informacija o YUFE mreži možete pronaći na poveznici te na službenoj web-stranici mreže.

Pozvani su svi alumniji Ekonomskog fakulteta u Rijeci da se uključe u rad sveučilišne mreže, a o svim događanjima obavijestit ćemo Vas putem newslettera i Alumni EFRI web stranice.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više