Osnovne informacije

Preddiplomski studij
 

Završetkom preddiplomskog studija stječe se akademski naziv: prvostupnik (bacc.) ekonomije.

Studiranjem na sveučilišnim preddiplomskim studijima Ekonomskog fakulteta u Rijeci studenti će biti osposobljeni za neposredno zapošljavanje u gospodarstvu ili javnim poduzećima u različitim djelatnostima te u državnoj upravi, obavljajući poslove iz područja ekonomije i poslovne ekonomije.
Završetkom preddiplomskog studija student stječe sljedeće kompetencije: sposobnost analize, sinteze i oblikovanja rješenja problema iz područja ekonomije i poslovne ekonomije; razvijanja kritičkog mišljenja; sposobnost za samoučenje, povezivanje znanja, prilagođavanje novim odnosima (fleksibilnost); kreativno traženje rješenja poslovnih problema institucija ili poduzeća, njihovo organiziranje i vođenje i druge visokokvalificirane poslove iz područja ekonomije i poslovne ekonomije, odnosno za razvoj i primjenu stručnih dostignuća.
Studijski se programi zasnivaju na europskim ekonomskim i poslovnim studijskim programima, čime je osigurana usporedivost studija s programima inozemnih visokih učilišta. Osim toga studijski se programi temelje na međunarodnim primjerima i iskustvima, čime se slijede značajke odgovarajućih inozemnih programa.
Nastava se odvija prema nastavnom planu i programu koji uključuje značajan broj izbornih kolegija, uključujući i sudjelovanje studenata u stručnoj praksi. Time je studentima omogućeno fleksibilno oblikovanje sadržaja sukladno vlastitim sposobnostima i interesima. Uz redovite akademske sadržaje, naši programi dodatno osnažiti i povezanost polaznika studija sa svjetskim iskustvima i hrvatskom gospodarskom praksom.
Posebnu je pažnja posvećena na pripremu stručnjaka koji se namjeravaju baviti područjem nove ekonomije (new economy), informatičke tehnologije i elektroničkog poslovanja, kojima je posvećen veći broj kolegija te raznovrsne primjene u gotovo svakom ekonomskom kolegiju na svim stupnjevima studija.
Uz naše nastavnike, u izvođenje nastavnog programa se kao predavači uključuju nastavnici s inozemnih fakulteta te poznati stručnjaci iz gospodarstva i javne uprave. Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se