Raspored upisa u VIŠE GODINE STUDIJA - Ljetni semestar


RASPORED UPISA U LJETNI SEMESTAR I PONAVLJANJA 2019./2020. ZA DIPLOMSKI STUDIJ

 

Poštovani studenti,

ovo su informacije u vezi upisa ljetnog semestra akademske godine 2019./2020.

 

Ove informacije se ne odnose na studente koji su prvu godinu diplomskog studija upisali u rujnu 2019. godine (brucoši).

  

RASPORED UPISA U LJETNI SEMESTAR ZA STUDENTE KOJI SU PONOVNO UPISALI PRVU GODINU DIPLOMSKOG STUDIJA I STUDENTE KOJI SU UPISALI VIŠU GODINU DIPLOMSKOG STUDIJA

 

Studenti upis obavljanju na studomatu, a potvrđuju upis putem e-maila na vladimir.trninic@efri.hr ili osobno u Evidenciji studija u navedenom terminu. 

Za potvrdu upisa putem e-maila student sa svoje e-mail adrese treba navesti:

  • svoj JMBAG

Studenti koji upis godine potvrđuju e-mailom, ne moraju upis potvrditi dolaskom u Referadu. 

 Potvrdu upisa putem maila treba slati na vladimir.trninic@efri.hr

Studomati se otvaraju za upis 04.02.2020.

 

 

PRVA GODINA – PONOVLJENI UPIS

Upisi će se održati u 11. veljače 2020. godine od 11:00 do 15:00 sati

STUDENTI DIPLOMSKOG  STUDIJA, LJETNI (2.) SEMESTAR UPISUJU SAMO UKOLIKO PONOVNO UPISUJU PREDMETE PRVE GODINE (predmete koje su upisani, ali nisu položeni tijekom akademske godine).

 

DRUGA GODINA 

Za studente koji upisuju 4. semestar (ponovljeno i prvi put), upisi će se održati 12. veljače 2020. godine, za prezimena koja počinju slovima A-LJ od 11:00 do 15:00 sati.

Za studente koji upisuju 4. semestar (ponovljeno i prvi put), upisi će se održati 13. veljače 2020. godine, za prezimena koja počinju slovima M-Ž od 11:00 do 15:00 sati.

 

Link nastavnog plana diplomskog studija


Mali vodič, odnosno često postavljana pitanja o upisima:

Studenti koji su prošle akademske godine upisali  predmete ljetnog semestra, a nisu ih položili, dužni su ih ponovno upisati. To znači da se po semestru upisuje 30 ECTS-a, predmeti koji se  „prenose" zauzimaju određeni broj ECTS-a i nadopunjuju se s novim predmetima dok se ne popuni kvota od 30 ECTS bodova za semestar.

Studenti koji upisuju završne godine (treću preddiplomskog ili drugu diplomskog), mogu upisati dodatno ECTS opterećenje -  maksimalan broj ECTS-a koji  na godišnjoj razini mogu upisati je 76 bez obzira koliko je to po semestru. Ukoliko s tih 76 ECTS-a imate uvjet upisati sve predmete uključujući Završni ili Diplomski rad, Pravilnikom o studiranju vam je to omogućeno.

Studenti koji ne upisuju završne godine, a žele upisati maksimalan broj ECTS -a, mogu koristiti odstupanja +/- 5%. Znači, ovu mogućnost koristite samo ako imate upisati predmet koji bi prekoračio 30 ECTS -a, ali ne više od 33. Isto tako, studenti koji ne žele upisati svih 30 ECTS -a po semestru, mogu koristiti ovu mogućnost i u tom slučaju upisuju 27 ECTS -a po semestru.

Znači, ako vam zbroj ECTS -a iznosi više od 33 odnosno manje od 27 nije moguće koristiti ovu opciju. Ovu mogućnost možete koristiti samo u jednom semestru (zimskom ili ljetnom).

Studenti, ukoliko želite izmijeniti upisan, a ne položen izborni predmet, možete ga mijenjati prilikom upisa semestra pod uvjetom da se u akademskoj godini 2019./2020. izvodi. Studenti koji nemaju za upisati navedeni broj ECTS -a (jer im nije toliko preostalo do završetka), upisuju samo ono što im je ostalo za upisati.

 

Često postavljena pitanja:

Prošle godine sam upisao/la 2. semestar i položio/la sve osim Marketinga.

Kako se sad upisujem i što?

Odgovor na pitanje: Marketing nosi 6 ECTS bodova što znači da ste iz ljetnog semestra od ukupno 30 ECTS -a ostvarili MOGUĆNOST UPISA SAMO 24 ECTS -a.

U ovom slučaju – student prenosi Marketing, a upisuje nove predmete s višeg (četvrtog) semestra od ukupno 24 ECTS -a. Ili studentskom terminologijom, izbacujete jedan predmet od 6 ECTS -a s višeg (četvrtog) semestra, a ostale upisujete.

Na studomatu to izgleda – Marketing – ponovno upisan predmet,

a svi ostali predmeti – prvi upis predmeta

 

Studenti, poseban naglasak je na to da se držite rasporeda i termina upisa.

  

OPĆE I POSEBNE UPUTE

 

Poslijepodnevni termin rada referade ponedjeljkom od 15.00 do 17.00 sati namijenjen je izvanrednim studentima.

Za upis je potrebno: obaviti upis preko studomata i potvrditi u referadi (nema popunjavanja obrazaca) ili poslati mail na vladimir.trninic@efri.hr .

Opcija „upis godine" bit će aktivna na studomatu dana 04. veljače 2020. godine.

Važno za izvanredne studente: samo izvanredni studenti koji nemaju šest i više mjeseci radnog staža u kontinuitetu, nemaju uvjet za upis kolegija stručna praksa kao izbornog kolegija. Molimo studente da se pridržavaju ovog pravila.

Studenti koji nisu podmirili obveze (plaćanje na rate), neće moći upisati ljetni semestar.

Studenti su obvezni pridržavati se predviđenog rasporeda upisa.


Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se