Upis u više godine studija i ponavljanja - ljetni semestar 2023/24

Upis u više godine studija i ponavljanja - ljetni semestar 2023/24

Prijediplomski studij:

Upis predmeta iz ljetnog semestra u ak. god. 2023/2024

-     upis od 29.01.2024. do 15.02.2024.

 

Poštovani studenti,

Ove informacije se ne odnose na studente koji su prvu godinu prijediplomskog studija upisali u srpnju/rujnu 2023. godine (brucoši) i studente koji su ostvarili pravo na upis u ranijem terminu

 

Studenti upis obavljaju na Studomatu i obavezno potvrđuju upis putem https://isvuri.efri.uniri.hr/digupisi/

Potvrdu o uspješno obavljenom upisu dobiti će te na vaš studentski mail.

 

 Studomati se otvaraju za upis 29.01.2024.

 

 

Mali vodič, odnosno često postavljana pitanja o upisima:

 Studenti koji su prošle akademske godine upisali  predmete ljetnog semestra, a nisu ih položili, dužni su ih ponovno upisati. To znači da se po semestru upisuje 30 ECTS-a, predmeti koji se  „prenose" zauzimaju određeni broj ECTS-a i nadopunjuju se s novim predmetima dok se ne popuni kvota od 30 ECTS bodova za semestar.

Studenti koji upisuju završne godine (treću prijediplomskog ili drugu diplomskog), mogu upisati dodatno ECTS opterećenje -  maksimalan broj ECTS-a koji  na godišnjoj razini mogu upisati je 76 bez obzira koliko je to po semestru. Ukoliko s tih 76 ECTS-a imate uvjet upisati sve predmete uključujući Završni ili Diplomski rad, Pravilnikom o studiranju vam je to omogućeno.

 Studenti koji ne upisuju završne godine, a žele upisati maksimalan broj ECTS -a, mogu koristiti odstupanja +/- 5%. Znači, ovu mogućnost koristite samo ako imate upisati predmet koji bi prekoračio 30 ECTS -a, ali ne više od 33. Isto tako, studenti koji ne žele upisati svih 30 ECTS -a po semestru, mogu koristiti ovu mogućnost i u tom slučaju upisuju 27 ECTS -a po semestru.

Znači, ako vam zbroj ECTS -a iznosi više od 33 odnosno manje od 27 nije moguće koristiti ovu opciju. Ovu mogućnost možete koristiti samo u jednom semestru (zimskom ili ljetnom).

Studenti, ukoliko želite izmijeniti upisan, a ne položen izborni predmet, možete ga mijenjati prilikom upisa semestra pod uvjetom da se u akademskoj godini 2020./2021. izvodi. Studenti koji nemaju za upisati navedeni broj ECTS -a (jer im nije toliko preostalo do završetka), upisuju samo ono što im je ostalo za upisati.

 

Često postavljena pitanja:

Prošle godine sam upisao/la 2. semestar i položio/la sve osim Marketinga.

Kako se sad upisujem i što?

Odgovor na pitanje: Marketing nosi 6 ECTS bodova što znači da ste iz ljetnog semestra od ukupno 30 ECTS -a ostvarili MOGUĆNOST UPISA SAMO 24 ECTS -a.

 U ovom slučaju – student prenosi Marketing, a upisuje nove predmete s višeg (četvrtog) semestra od ukupno 24 ECTS -a. Ili studentskom terminologijom, izbacujete jedan predmet od 6 ECTS -a s višeg (četvrtog) semestra, a ostale upisujete.

Na studomatu to izgleda – Marketing – ponovno upisan predmet,

a svi ostali predmeti – prvi upis predmeta 

Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više