Besplatni prijevoz za EFRI studente na biznis konferenciju Kvaka 24!

Besplatni prijevoz za EFRI studente na biznis konferenciju Kvaka 24!

U organizaciji 24sata, 27. listopada 2021. godine održava se prva biznis konferencija "Kvaka24" na temu "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?" na kojoj će kao jedan od panelista sudjelovati i naš Prodekan za znanost i međunarodna strateška partnerstva na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, prof. dr. sc. Saša Žiković.
 
 
 
PROGRAM

Panel 1: Euro i poslovanje hrvatskih tvrtki​
Mala i srednja poduzeća u temeljima su gospodarstva europodručja. No kakvu će korist hrvatski poduzetnici i mala poduzeća imati od jedinstvene valute?
Hoće li se uvođenjem eura doista smanjiti troškovi njihova poslovanja za pet posto, hoće li poduzetnicima rasti prihodi? Hoće li oni taj novac ulagati u konkurentnost svojih tvrtki, u povećanje plaća, nabavu novih i boljih tehnologija? Poduzetnici očekuju da će uvođenje eura prije svega eliminirati probleme oko tečaja i konverzije, a ujedno smanjiti cijenu i rizik kapitala te da će cijenu proizvoda biti jednostavnije složiti u izvoznim kalkulativnim elementima.

Panel 2: Što uvođenje eura donosi državi, a što običnim ljudima?​
Ekonomisti smatraju da ćemo uvođenjem eura ostvariti niže kamatne stope te da će se ukinuti važan izvor ranjivosti u obliku valutnog rizika.
Stručnjaci smatraju da će nestati troškovi zamjene valuta kod putovanja, da će cijene biti lakše usporedive i da su potencijalne koristi brojne. No hoće li cijene rasti za obične građane, hoće li standard biti niži ili će uvođenje eura potaknuti investicije, međunarodnu razmjenu i rast BDP-a?

Panel 3: Bit ćemo u Eurozoni no hoćemo li biti europsko gospodarstvo?
Što prije uvođenja eura male i srednje tvrtke moraju učiniti kako bi i one bile spremne za ulazak u eurozonu?
Mnogi će se detalji svakodnevnog poslovanja promijeniti prelaskom na euro. Ne dozvolite da vas te promjene zateknu nespremne. Informirajte se i na vrijeme pripremite sve aspekte poslovnih procesa za uspješnu transformaciju.

Za 30 studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci omogućen je besplatan prijevoz, kotizacija i osvježenje na Konferenciji. Kriteriji odabira je kronološki red prijave - popunjavanja obrascaSvi studenti, koji  ispune obrazac, obvezuju se da će sudjelovati na Konferenciji. 
U slučaju spriječenosti obavijestite nas putem elektroničke pošte na diana.jezina.radovanovic@efri.hr najkasnije tri dana prije datuma održavanje Konferencije. 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više