Besplatno cijepljenje za studente

Besplatno cijepljenje za studente

Besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV infekcije omogućeno je do kraja 2019. godine za sve osobe od 8. razreda osnovne škole do 25. godine starosti (ovisno o raspoloživosti cjepiva). 
Osim ove novosti, tijekom cijele školske godine mogu se cijepiti učenice i učenici 8. razreda osnovne škole.
Učenice i učenike te redovite studente i studentice cijepi nadležni školski liječnik kojemu se možete obratiti za dodatne informacije i dogovor o cijepljenju. Ostali zainteresirani mogu se informirati i cijepiti u epidemiološkim ambulantama zavoda za javno zdravstvo. 

Cijepljenje protiv HPV infekcije učenika i učenica preporučujemo radi smanjenja rizika od HPV infekcija i šetnih posljedica HPV infekcije, prvenstveno određenih karcinoma. 
Cijepi se devetvalentnim cjepivom koje štiti od premalignih promjena i raka vrata maternice, stidnice, rodnice i čmara (anusa), te spolnih bradavica prouzročenih određenim tipovima HPV-a.
 
Svi studenti Ekonomskog fakulteta koji žele pristupiti cijepljenju moraju se prijaviti putem OBRASCA najkasnije do 9. prosinca 2019. godine.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više