E-račun u javnoj nabavi

E-račun u javnoj nabavi

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci će se 12. studenog 2019. godine održati radionica na temu: "E-račun u javnoj nabavi".


U listopadu prošle godine usvojen je Zakon elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018). Fina je uspostavila Centralnu točku preko koje se razmjenjuju svi računi s osnove javne nabave. Radionica pokriva zakonski aspekt e-računa u javnoj nabavi odnosno koje je sve korake potrebno osigurati da bi korisnici račune zaprimali i slali sukladno Zakonu.

 

Zakonski aspekt uključuje i to da se svi računi s osnove javne nabave moraju razmjenjivati sukladno novoj Europskoj normi o elektroničkom izdavanju računa 16931-1:2017 (u daljnjem tekstu: Norma) propisanu Direktivom EU/2014/55, a kojom se uređuje semantički model podataka i popis sintaksi za razmjenu elektroničkog računa CEN/TS 16931-2:2017. Obveza primjene navedene Norme je sastavni dio Zakona, a servis e-Račun za državu kao centralna točka za prolaz svih računa je prilagođen novoj Normi.

 

Svi obveznici javne nabave su od 01.12.2018. godine trebali biti spremni za zaprimanje e-računa preko Centralne platforme, a u skladu s navedenom Normom, a od 01.07.2019. godine računi proizašli iz javne nabave se zaprimaju isključivo u elektroničkom obliku preko Centralne platforme, u skladu s Normom.

 

Radionica pokriva i načine samostalnog povezivanja sa sustavom i korištenje sustava, preduvjete za pristup te potrebnu dokumentaciju.

 

Cilj radionice je olakšati korisnicima ispunjavanje zakonske obveze na području e-Računa u javnoj nabavi.

 

Radionica će biti interaktivna, u prvom dijelu bit će prezentiran koncept rada sustava kao i uloga pojedinih sudionika u funkcioniranju sustava, čut ćemo iskustva primjene e-računa nakon stupanja na snagu Zakona. Polaznici radionice će nakon prezentacija imati priliku postavljati pitanja.

 

PROGRAM RADIONICE:

11:00-11:45    „e-Račun u javnoj nabavi – state of play"

11:45- 12:30   Razmjena elektroničkih računa u javnoj nabavi nakon primjene Zakona 

12:30 -13:30   Pitanja i odgovori

 

Radionicu će održati Viktor Obrol (FINA - Financijska agencija, Centar elektroničkog poslovanja).

 

Prijave su otvorene do popunjenosti kapaciteta dvorane, a najkasnije do ponedjeljka, 11. 11. 2019. putem online obrasca dostupnog OVDJE.

 
Sudjelovanje na radionici je besplatno.
 
Radujemo se Vašem dolasku!

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više