EFRI buddy - otvorene prijave!

EFRI buddy - otvorene prijave!

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI, četvrtu godinu za redom nastavljaju s projektom "EFRI buddy" - programom mentorstva starijih studenata mlađima.
 
Ovim putem se pozivaju studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci da se uključe u projekt te svojim znanjima i iskustvom pomognu novoj generaciji brucoša tijekom prvih nekoliko mjeseci studentskog života.
 
Početak studiranja predstavlja veliku promjenu, a pogotovo u vrijeme kada su mnogobrojne aktivnosti zbog kojih je osobito lijepo biti student - privremeno obustavljene. Iz tog razloga, a u želji da novim brucošima ak. godine 2021./2022. osiguramo podršku starijih studenata, do 1. lipnja 2021. otvoren je poziv za nove Buddy-je!

 

Zadaća EFRI buddy-ja je organizirati sastanke za svoju grupu brucoša (minimalno jedan sastanak mjesečno) kroz cijeli zimski semestar (prema potrebi manje/više), a na kojima bi ih informirao o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi sastanak bi održali tijekom prvog tjedna listopada, odnosno Tjedn brucoša.

 

Svi novi kandidati koji se prijave, a zadovolje niže navedene uvjete, biti će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu "EFRI za brucoše" o: osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija (obrasci, Studomat,..), važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima, snalaženju po Fakultetu (stručne službe, stara zgrada Fakulteta,..), itd.

 

Također, svi odabrani Buddy-ji, nakon uvodnog sastanka su OBVEZNI položiti radionice o prezentacijskim vještinama i o organizaciji događaja koja će se održati samo za njih.

 

Buddy-ji će biti uključeni i u organizaciju Tjedna brucoša, a sudjelovat će i u individualnim prezentacijama namijenjenim srednjoškolcima (ako epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali).

  

Želite postati EFRI buddy i svojim savjetom pomoći novoj generaciji brucoša u savladavanju izazova studentskog života?

 

Tko može biti EFRI buddy?

 

UVJETI:

  • student/ica koji prvi (zimski) semestar ak. godine 2021./2022. ne odlazi na studij/praksu u inozemstvo (ERASMUS+, CEEPUS, sl.)
  • student/ica s minimalnim prosjekom 3,5 i položenim svim kolegijima
  • obvezno pohađanje edukacije „EFRI za brucoše" i radionica o prezentacijskim vještinama i organizaciji događaja po potvrdi o odabiru za EFRI buddy-ja

 

DODATNI UVJETI:

  • aktivan/na u nekoj studentskoj udruzi
  • praktično znanje stečeno kroz rad na studentskim poslovima, projektima, natjecanjima,..
  • znanje engleskog jezika  

 

Za prijavu je potrebno:

  • popuniti online obrazac dostupan OVDJE
  • dostaviti:

             - CV

             - motivacijsko pismo

             - ispis ocjena sa Studomata


 

Za vrijeme i po završetku trajanja projekta, Buddyji će:

  • imati priliku razviti svoje organizacijske,  prezentacijske i komunikacijske vještine te pohađati edukaciju: „EFRI za brucoše"
  • dobiti volonterske sate
  • dobiti potvrdu od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci o sudjelovanju u projektu

 

 

Rok za prijavu: 1. lipanj 2021. u 8 sati.

 

Za više informacija i sve ostale eventualne upite javite se putem maila, telefona ili osobno, Dorjani Dodić, stručnoj suradnici u Centru za karijere.

 

 

NAPOMENA: U slučaju nejasnoća vezanih za dostavljenu dokumentaciju, Centar za karijere će s kandidatom provesti kraći informativni razgovor.

 

 

 

*svi sastanci, radionice i konzultacije nove generacije EFRI buddy-ja sa voditeljicom projekta održat će se tijekom lipnja 2021. ONLINE (putem aplikacije Zoom), a o ćemu će Buddy-ji biti pravovremeno informirani

 
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više