EFRI Tjedan karijera

EFRI Tjedan karijera

I ove akademske godine, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, u periodu od 21. do 25. listopada 2019., održava se veliki Tjedan karijera!
 
Cilj događaja je informirati studente o poslovnim mogućnostima, trendovima u poslovnom okruženju te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Iz tog razloga, Ekonomski fakultet u Rijeci će na jednom mjestu okupiti stručnjake iz prakse i mnogobrojne gospodarstvenike koji će se kroz razne sadržaje imati priliku predstaviti studentima, prenijeti im svoje znanje i iskustvo te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studiranja.
 
U ovogodišnji program uključili su se predstavnici poduzeća i institucija: Kraš, Infobip, Obrtničke komore PGŽ, Erste&Steiermärkische Bank, Mansped, HNK I. pl. Zajca, Grada Rijeke, Hrvatske poštanske banke, Primorsko-goranske županije i mnogih drugih. Svi oni će, kroz mnogobrojna predavanja, studentima prenijeti svoja znanja o aktualnim ekonomskim trendovima.
 
U sklopu Dana poslovnih mogućnosti, od strane samih poduzeća, održat će se edukativne radionice za razvoj profesionalnih vještina kod studenta. Neke od njih su: "Osobni branding i selekcijski proces u kompaniji Infobip", „Izrada karijernog plana by Adecco", „Pripreme za tržište rada: pisanje životopisa & selekcijski proces u komapniji CMGC", a s portala danasradim.hr održat će radionicu na temu: „Powerpoint i Excel - tips and tricks". Predstavnici Valamara i Erste Banke održat će predavanja o mogućnostima za razvoj karijera studenata, a Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Rijeka predavanje o Mjerama aktivne politike zapošljavanja. Također, IntegralEdu će predstaviti program  Work&Travel USA, a putem info pultova će studente o poslovnim mogućnostima informirati Adecco &HUP, Valamar, Hrvatski telekom, Erste Bank, HZZ i drugi.
 
Osim toga, želja nam je informirati studente Ekonomskog fakulteta u Rijeci o udrugama i organizacijama koje okupljaju volontere na području Primorsko-goranske županije, važnosti stjecanja iskustva kroz volontiranje te prilikama koje im se nude kroz rad u istima te je iz tog razloga 23. listopad posvećen njima.
 
U četvrtak, 24. listopada, u suradnji s ALUMNI zajednicom, održat će se panel pod nazivom: „Bivši studenti sadašnjima - Vaša karijera počinje danas". Cilj panela je aktivirati studente da o svojem zaposlenju razmišljaju već tijekom studija i sukladno tome da se odmah uključe u razne aktivnosti i studentske poslove kroz koje mogu razvijati svoje kompetencije. Također, želi ih se potaknuti na razmišljanje o tome da se ne moraju nužno zaposliti kod nekog poslodavca, već da trebaju biti poduzetni i razmišljati o otvaranju svojeg poduzeća. Konačno, želi im se ukazati na to da će znanje koje stječu kroz formalno obrazovanje moći iskoristiti kasnije u praksi, suprotno čestoj predrasudi da im to znanje neće koristiti. U panelu sudjeluju: Miljenko Vaić (suvlasnik i direktor u InCePoSa d.o.o. i direktor prodaje u PIK Rijeka d.d.), Nikša Tomulić (suvlasnik i direktor u kompare.hr), Ivana Validžić (voditeljica strategije i poslovanja u Brigada d.o.o.) te  Aleksandra Ignatoski (poslovna analitičarka u Aestus d.o.o.). Moderatorica panela bit će prof. dr. sc. Ivana First Komen.
 
Zadnji dan Tjedna karijera, 25. listopad, posvećen je srednjoškolcima za koje  je Fakultet osmislio poseban program kojim će im pokazati koje im se sve mogućnosti nude studiranjem na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Također, Ivan Gržeta univ. spec. oec., održat će predavanje na temu: „Pametno bankarstvo za mlade".
 
Za dodatne aktivnosti prijave su obavezne putem online obrasca dostupnog OVDJE.

 

Vidimo se na Tjednu karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci!!!

 

PROGRAM TJEDNA KARIJERA

 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više