EFRI u akciji sadnje svoje šume - odgođeno zbog lošeg vremena

EFRI u akciji sadnje svoje šume - odgođeno zbog lošeg vremena

Zbog nepovoljne vremenske prognoze sadnja EFRI šume odgođena je za 23. travanj 2022. godine
 
"Naše šume nestaju i to je zastrašujuće” riječi su Petera Welcha, direktora prvog vijeća Europskog revizorskog suda (ECA) za održivu uporabu prirodnih resursa.

Svi smo svjesni problema sječe šuma, a pogotovo u svrhu izrade papira koji u današnje vrijeme svi koristimo u velikim  količinama. Jedno drvo kroz 150 godina proizvede čak 9 900 kg kisika - nestanak šume može ugroziti cijeli ekosustav, a time i živote svakog organizma na zemlji.

Zaposlenici i studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Hrvatskim šumama posadit će EFRI bukovu šumu na području Vrbovskog  (Moravice) u sklopu projekta „Dani zajedničke sadnje".  Akcija je i edukativnog karaktera jer radnici Hrvatskih šuma upoznat će nas s pravilima sadnje.

Akcija će se održati
u subotu, 02.04.2022.; autobus kreće u 08 sati s lokacije u blizini Fakulteta, a u Moravice (Vrbovsko) stižemo oko 10 sati. U akciju pošumljavanja pozvani su svi studenti, zaposlenici i članovi njihovih obitelji.

Fakultet organizira za sve prijevoz i ručak nakon pošumljavanja, a na vama je da obujete čvrstu obuću, slojevito se obučete i ponesete dobru volju. Nije potrebno nositi nikakav alat. Prijave se zaprimaju do 25. ožujka 2022.

Broj prijava je ograničen.

Prijavni obrazac - https://forms.gle/T6Gx4iJBWXNbAZPf8


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više