Ekonomski fakultet u Rijeci nalazi se među najboljim ekonomskim fakultetima na svijetu

Ekonomski fakultet u Rijeci nalazi se među najboljim ekonomskim fakultetima na svijetu

Dugogodišnji rad i trud na inoviranju strukture i povećanju kvalitete programa International Business prepoznati su od strane međunarodne akreditacijske institucije EFMD i nagrađeni njihovom EPAS akreditacijom koju u ovom trenutku ima samo 115 studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije iz cijelog svijeta. Dobivanje prestižne EPAS akreditacije smješta Ekonomski fakultet u Rijeci u top 10% najboljih svjetskih ekonomskih fakulteta i poslovnih škola.

Kod visokoškolskog obrazovanja ekonomista i menadžera, globalno su prepoznate akreditacije samo i isključivo tri akreditacijske institucije: EFMD, AACSB i AMBA. Akreditaciju EPAS dodjeljuje EFMD, najveća europska akreditacijska organizacija za programe iz ekonomije.
 
EPAS akreditacija dodijeljena je Ekonomskom fakultetu u Rijeci na razdoblje od 3 godine. Time je dobivena nedvojbena potvrda kvalitete programa Fakulteta, izvrsnosti nastavnika te snažne povezanosti s poduzećima. 

EFMD (European Foundation for Management Development), europska je međunarodna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Belgija. EFMD je globalno priznata organizacija koja provodi postupke akreditacija za visokoobrazovne institucije u području ekonomije i businessa. EFMD predstavlja mrežu od preko 900 institucija i 30.000 profesionalaca s upravljačkim iskustvom u akademskoj zajednici, javnom sektoru i konzultantskim kompanijama, okupljenih u cilju razvoja društveno odgovornih lidera i menadžera koji spajaju akademski i poslovni sektor. 

EFMD dodjeljuje nekoliko vrsta akreditacija, a svaka od njih za sebe znači iznimnu kvalitetu obrazovnog procesa. Svakom od njih se jamči dosljednost u primjeni međunarodnih standarda te posvećenost razvoju i osiguranju kvalitete.

EPAS (EFMD Programme Accreditation System) međunarodni je sustav evaluacije studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije koji je prepoznat diljem svijeta od strane potencijalnih studenata, poslodavaca, medija i poslovnih partnera. Sustav EPAS akreditacije obuhvaća sve razine studijskih programa, od preddiplomskih do doktorskih te predstavlja ustroj temeljite i stroge procjene kvalitete izvođenja studijskog programa u svim njegovim segmentima. Stroga akademska načela izvrsnosti, internacionalizacija, etično i održivo poslovanje, kao i društvena relevantnost i praktična primjenjivost osnovne su smjernice osiguranja kvalitete koju ova akreditacija vrednuje i nagrađuje.

Stjecanjem EPAS akreditacije, studijski program i pripadajuća visokoobrazovna institucija postižu međunarodnu vidljivost i priznanje visoke kvalitete obrazovnih sadržaja i izvedbe nastave usporedive s onima na vodećim stranim sveučilištima sličnih programskih sadržaja. Ispunjenjem strogih uvjeta EPAS akreditacije visokoobrazovna institucija svoje poslovanje, razvoj i strateške ciljeve usklađuje s međunarodno priznatim standardima i postaje dijelom globalne akademske zajednice koja međusobno surađuje i dijeli iskustva i primjere dobre prakse razvijene u različitim društvenim, ekonomskim i kulturnim prilikama.


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više