Europski parlament mladih - regionalno zasjedanje u Rijeci

Europski parlament mladih - regionalno zasjedanje u Rijeci

Europski parlament mladih Hrvatske organizira regionalno zasjedanje u Gradu Rijeci, od 5. do 7. svibnja 2023. godine.

 

Europski parlament mladih Hrvatske (EPMH) je kao nevladina, neprofitna i samostalna udruga osnovan 1994. s ciljem promoviranja svijesti o pripadnosti europskoj civilizaciji i kulturi među srednjoškolcima i studentima, poticanja interesa za društvena i povijesna zbivanja, demokratske procese te poticanja na slobodno iskazivanje stavova. EPMH djeluje s ciljem povezivanja mladih Hrvatske s mladima drugih europskih zemalja te podučavanja o radu ključnih europskih institucija, a bavi se organiziranjem i pripremom članova za sudjelovanje na međunarodnim skupovima i organizacijom skupova u Hrvatskoj.


U okviru tih aktivnosti održava se i ovo regionalno zasjedanje na kojemu sudjeluju fakulteti te škole diljem Hrvatske i Europe, s naglaskom na delegacijama iz Rijeke i okolice. Susret će se održati na engleskom jeziku, a teme će obuhvaćati aktualnu problematiku vezanu uz Republiku Hrvatsku, Europsku uniju te širu regiju.   

 

PROGRAM

 

Na regionalnom zasjedanju bit će odabrani studenti koji će sudjelovati na idućim nacionalnim te međunarodnim zasjedanjima Europskog parlamenta mladih. 

Zasjedanje je pod službenim sponzorstvom Marine Punat d.o.o. i Jadrolinije d.o.o. te pod partnerstvom Hanns-Seidel-Stiftung udruge.

 

Svi zainteresirani studenti Fakulteta mogu se prijaviti do 24.04.2023. (ponedjeljak) putem formulara https://forms.gle/WGGdRYX5i7HBdxbG8 

Studenti plaćaju simboličnu participaciju u iznosu od 10 EUR. U cijenu su uključeni materijali koji će se koristiti te catering za svaki dan zasjedanja. 

 

Za sva dodatna pitanja obratite se reprezentativnom rukovodstvu zasjedanja, Dori Kurobasi na e-mail: regionals@eyp.hr ili dora.kurobasa@eyp.hr  ili na broj: +385 95 581 5729

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više