Gostovanje NJ.E. gospođe Corinne Brunon-Meunier

Gostovanje NJ.E. gospođe Corinne Brunon-Meunier

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci bit će održano predavanje NJ. E. gospođe Corinne Brunon-Meunier, francuske veleposlanice u Republici Hrvatskoj i gospodina Bertrand Le Tallec, voditelja Ureda za ekonomske poslove Veleposlanstva Francuske. Jednosatno predavanje pod nazivom "Cooperate and compete: the role of economic diplomacy and multilateral cooperation in a world of economic competition”  bit će održano u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine s početkom u 10.10 u dvorani Aneks.   
 
Obavezne su prijave OVDJE
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ŽIVOTOPIS

Gđa Corinne Brunon-Meunie dužnost veleposlanice u Republici Hrvatskoj obnaša od studenog, 2016 godine.  
Obnašala je dužnosti na različitim područjima: sigurnost i vojna suradnja, međunarodni razvoj, europski poslovi.
Tijekom svoje karijere u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, koja je započela 1979. godine, Corinne Brunon-Meunier u inozemstvu je obnašala dužnosti druge tajnice, prve tajnice, a zatim i prve savjetnice u veleposlanstvima Francuske u Obali bjelokosti, Italiji, Belgiji, Keniji i Kanadi. U Bruxellesu je radila i u Glavnom tajništvu Vijeća EU.
Od 2000. godine obnašala  je dužnost voditeljica službe u Upravi za vojnu suradnju i obranu u Parizu.
Od 2008. godine, Corinne Brunon-Meunier četiri godine bila je zamjenica direktora Sektora za Afriku u Francuskoj državnoj agenciji za međunarodni razvoj, zatim je imenovana voditeljicom Službe za Istočnu Afriku pri Ministarstvu vanjskih poslova, prije nego je postala zamjenicom ravnatelja Uprave za održivi razvoj u istom ministarstvu.
Odlikovana je ordenom „Vitez Nacionalnog reda Legije časti" i ordenom „Vitez Nacionalnog reda za zasluge".
 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više