Kick-off meeting započeo je projekt “LaDiEd”

Kick-off meeting  započeo je projekt “LaDiEd”

Projekt E-laboratory for digital education sufinanciran je iz programa Erasmus+ KA2 s 163.877,00 EUR, a cilj projekta je stvoriti održiva partnerstva visokoškolskih institucija u EU s ciljem jačanja sposobnosti za uvođenje poučavanja i učenja na internetu razvojem digitalnih pedagoških kompetencija nastavnog osoblja, iznalaženja inovativnih rješenja za pružanjem visokokvalitetnog i uključivog digitalnog obrazovanja razvojem i upotrebom kvalitetnih digitalnih sadržaja i alata. Dostižući ovu svrhu pridonijet ćemo jačanju visokoškolskih ustanova da pruže visokokvalitetno i uključivo digitalno obrazovanje pružanjem potpore profesorima za razvoj digitalnih kompetencija te razvijanjem sustava obrazovanja i osposobljavanja kako bi se mogli suočiti s izazovima.


Osim koordinatora, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, u provedbi sudjeluju i Sveučilište u Limericku, njihov Centar za tranformativno učenje Limerick, Sveučilište u Mariboru, njihov Ekonomsko poslovni fakultet Maribor te irski start-up Giritech.


U uvodnom dijelu, voditelj projekta, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Rijeci Nenad Vretenar, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci Alen Host te rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija su pozdravili prisutne i zaželjeli uspješnu provedbu projekta.

 

Tijekom sastanka, nakon predstavljanja svih partnera, prezentirani su ciljevi projekta, očekivani rezultati, sve projektne aktivnosti, uloge i odgovornosti partnera, plan rješavanja rizika, diseminacijska i komunikacijska strategija te je partner zadužen za platformu za e-učenje predstavio dosadašnji rad na platformi.

 

Sastanak je održan online zbog još aktualne pandemije Covid-19.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više