Korporativno upravljanje i strategija ukopavanja vrhovnih menadžera

 Korporativno upravljanje i strategija ukopavanja vrhovnih menadžera

Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva Vas na predavanje prof. dr. sc. Darka Tipurića, cijenjenog stručnjaka i autora mnogobrojnih radova u području korporativnog upravljanja, koji će u srijedu, 14. prosinca  2022., godine  s početkom u 10 sati u dvorani Aneks održati predavanje za sve zainteresirane studente, poslovne partnere i članove ALUMNI EFRI zajednice.  Naslov predavanja je Korporativno upravljanje i strategija ukopavanja vrhovnih menadžera.

Predavanje je besplatno uz obveznu prijavu na: Karijere@efri.hr ili alumni@efri.hr najkasnije do utorka, 13. prosinca u 13 sati.

O PREDAVAČU

Rođen 8. ožujka 1966. u Sarajevu. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je Katedre za organizaciju i menadžment i voditelj dva specijalistička poslijediplomska studija („MBA – poslovno upravljanje" i „Strategija i korporativno upravljanje").

U sveučilišnoj karijeri bio je prodekan, zamjenik dekana i dekan Ekonomskog fakulteta, član Matičnog odbora za društvene znanosti – polje ekonomije i niza drugih odbora i povjerenstava. Gostujući je profesor na više sveučilišta u Hrvatskoj i Europi.Objavio je 18 knjiga kao autor i urednik te oko 200 znanstvenih i stručnih radova iz područja strateškog menadžmenta, poslovnog odlučivanja i korporativnog upravljanja u zemlji i inozemstvu. Njegove knjige "Korporativno upravljanje u Hrvatskoj" i "Iluzija strategije - razotkrivanje socijalno konstruirane zbilje poduzeća" znatno su utjecale na razvoj tih disciplina.

Predsjednik je programskog odbora međunarodne znanstvene OFEL konferencije član programskih i uređivačkih odbora nekoliko međunarodnih znanstvenih konferencija i časopisa. Dobitnik je više uglednih nagrada za svoj istraživački i nastavni rad.

Osim sveučilišne karijere, konzultant je brojnih hrvatskih i inozemnih poduzeća i drugih institucija te aktivno sudjeluje na projektima razvoja poduzetništva, menadžmenta i korporativnog upravljanja u tranzicijskim zemljama. Ujedno je i počasni predsjednik Hrvatske udruge članova nadzornih i upravnih odbora (CID) i obnaša dužnosti u Europskoj konfederaciji udruga direktora (ecoDa). Član je Glavnog odbora Hrvatskog društva ekonomista (HDE). Osnivač je i član akademske mreže za razvoj korporativnog upravljanja u zemljama Jugoistočne Europe (SEECGAN) i brojnih drugih stručnih i znanstvenih društava, udruga i asocijacija. Povrh spomenutoga, bio je član radne skupine Predsjednika Republike Hrvatske za izradu strategije informatizacije Hrvatske, član Ekonomskog Vijeća Predsjednika Vlade RH i Gospodarsko socijalnog vijeća, član savjetodavnog odbora Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Republike Hrvatske, potpredsjednik Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu te član upravnih vijeća Ekonomskog instituta i Carneta.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više