Leo Jurešić

Leo Jurešić

 1. Pozdrav Leo! Prije svega, još jednom čestitamo na tvom uspjehu u Masterchefu. Vjerujem da su mnogi upoznati s tvojom pričom, no svejedno bismo te zamolili da nam se ukratko predstaviš.


Ukratko, imam 22. godine i dolazim iz Rijeke. Student sam poslovne ekonomije na engleskom jeziku te upravo završavam zadnju godinu diplomskog studija. Kuhanje sam zavolio još u djetinjstvu, nakon prve sezone MasterChefa i tako hoš u osnovnoj školi počeo eksperimentirati u kuhinji.naučio štošta o kulinarskim tehnikama.

 

2. Široj javnosti si poznat kao osoba koja je od malena zavoljela kuharstvo, stoga je naše prvo pitanje - kako to da si odabrao studij na našem Fakultetu?


Iskreno nikad nisam mislio da ću zapravo u tolikoj mjeri zavoljeti kuharstvo i sve što se veže uz to. Mislio sam ići u nekom drugom smjeru, ali mislim da mi je Masterchef otvorio neke nove mogućnosti i prilike.


3. Peta si godina na smjeru International Business. Kako bi opisao svoje iskustvo studiranja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci?


Mogu reći da je ovih pet godina zbilja brzo prošlo. Sve u svemu, mislim da mi ovaj fakultet na kraju može samo pomoći u daljnjoj karijeri.

 

4. Smatraš li da će ti znanje i vještine stečene na našem Fakultetu doprinijeti u daljnjem razvoju karijere?


Mislim da će mi određeno znanje sigurno olakšati neke stvari u budućnosti. No isto tako mislim da je praksa, odnosno praktični dio naučenog znanja puno bitniji.


5. U kojem području bi htio nastaviti graditi svoju karijeru – postoje li nekakvi planovi za budućnost koje bi htio podijeliti s javnosti?


Trenutno se sve u mom životu vrti oko kuhanja i mislim da će to tako i ostati. Otvaraju mi se neke nove prilike i mislim da ću si morati uzeti par dana kako bih donio odluku vezanu za nastavak moje karijere.


6. Možeš li nam ukratko prepričati svoje iskustvo sudjelovanja u televizijskom projektu Masterchef?


Masterchef je meni otvorio neka nova vrata. Cijeli period u showu bio je dosta intenzivan i stresan, no ja sam tamo došao s ciljem da pokažem ono što znam i prezentiram sebe u najboljem mogućem svjetlu. U svakom slučaju, mislim da je ovo za mene početak neke lijepe price.

 

7. Kakvu poruku imaš za svoje sadašnje kolege, a i buduće generacije koje dolaze?


Mislim da je najvažnije da uživaju u onome što rade. To je svakako najbitnije. Novac će doći, prije ili kasnije.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više