Međunarodni studijski posjet EFRI uspješnim poduzećima u Austriji i Sloveniji

Međunarodni studijski posjet EFRI uspješnim poduzećima u Austriji i Sloveniji

U sklopu projekta „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci organizirao je za svoje studente međunarodni studijski posjet uspješnim poduzećima u Austriji i Sloveniji.


U tjednu od 26. do 30. rujna 2022. godine, studenti su, zajedno sa stručnim suradnicima na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, Morenom Simčić i Ericom Mičetićem posjetili  tvornicu čokolade Zotter i tvornicu proizvođača piva Hirter (Austrija), poduzeća RIKO d.o.o., Medius (d.o.o.), Regionalnu agenciju Gorenjske u Kranju i poduzeće Vinokoper (Slovenija). Tijekom petodnevnog putovanja, domaćini su studentima predstavili njihovo poslovanje, razvoj, projekte na kojima svakodnevno rade te su im ukazali na sve prilike i izazove s kojima se susreću u poslovnom svijetu, nakon čega je slijedio obilazak postrojenja i ureda. 

 

Studijsko putovanje započelo je 26. rujna 2022. godine obilaskom tvornice čokolade Zotter. Nakon uvodnog predstavljanja samog poduzeća, studenti su kroz obilazak tvornice imali priliku vidjeti način proizvodnje i organizacije rada. S načinom poslovanja i organizacijom rada, s naglaskom na proces distribucije, naše studente upoznao je i domaćin u tvornici proizvođača pive Hirter, kojeg smo posjetili 27. rujna 2022. godine. Nakon obilaska, završio je obilazak uspješnih poduzeća u Austriji te smo se uputili prema Ljubljani.

 

U srijedu, 28. rujna 2022. godine započeo je obilazak uspješnih poduzeća sa sjedištem u Sloveniji te smo posjetili Znanstveno-tehnološki park u Ljubljani, konkretnije poduzeće Riko d.o.o. gdje nas je domaćin, g. Viktor Brajak upoznao s poslovanjem i aktualnim projektima poduzeća. Popodne smo proveli u poduzeću Medius d.o.o. gdje nas je ugostila gđa. Katarina Kumelj koja nam je predstavila poduzeće, njegovu djelatnost, razvoj, tržišta na kojima danas rade kao i daljnje planove, a usto nam je predstavila projekte na kojima djeluje poduzeće Medius d.o.o. u Hrvatskoj.

Četvrtak, 29. rujan 2022. godine, proveli smo u Kranju, gdje su nas u jutarnjim satima ugostili g. Roko Padovac i g. Rok Šimenc u Regionalnoj razvojnoj agenciji Gorenjske u Kranju. Nakon što su nas upoznali s poslovanjem same Agencije, zajedno smo se uputili u poduzetnički inkubator Kovačnica te smo na kraju posjetili i njihove nove urede u samom centru grada, u koje će se zaposlenici inkubatora preseliti početkom studenoga 2022. godine. Iznimna nam je čast što smo imali privilegiju posjećivanja njihovih prostora. Zadnji dan našeg studijskog putovanja, petak 30. rujna 2022. godine posjetili smo poduzeća VinaKOPER gdje su nam domaćini predstavili povijest, razvitak i sve segmente poslovanja, nakon čega je uslijedilo slobodno vrijeme i polazak za Rijeku.


Ovim putem zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu, trudu i vremenu, kao i svom znanju što su prenijeli našim studentima, a u nastavku možete pogledati kako nam je bilo na ovogodišnjem studijskom putovanju:

 

    

 

 

 

 

     
     
     
     
     
     
     

     
     
     
     
     
     

    Kalendar

    Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više