Umjetna inteligencija: izazovi i mogućnosti za kreatore novih politika

Umjetna inteligencija: izazovi i mogućnosti za kreatore novih politika

U sklopu projekta Interreg MED Social & Creative organiziran je niz radionica na kojima se raspravljalo o sve važnijoj ulozi umjetne inteligencije u svijetu.


O sve širem dijapazonu primjene umjetne inteligencije koji uključuje strateško upravljanja vladama i korištenje semantičkih tehnologija pa sve do vrlo sofisticirane obrade prirodnog jezika u analizi teksta i ontologiji raspravljalo se tijekom webinara "Umjetna inteligencija za donošenje politika" u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.


Glavni govornik bio je stručnjak iz Europske komisije Colin van Noordt sa sveučilišta TalTech koji je predstavio modalitete korištenja vrhunske umjetne inteligencije u europskim vladama uključujući niz uspješnih slučajeva uvođenja inovacija omogućenih umjetnom inteligencijom u javnom sektoru. Intenzivnija primjena umjetne inteligencije uvjetovana je pomicanjem fokusa s tehnoloških i netehnoloških pitanja, uključujući pravne, etičke i socijalne aspekte.


Videozapis webinara dostupan je na kanalu Social & Creative YouTube, dok se prezentacije govornika mogu preuzeti s mrežne stranice projekta.

 

Što je društvena i kreativna zajednica?
Društvena i kreativna zajednica Interreg MED nastoji povezati socijalne i kreativne inovatore na Mediteranu radi konsolidacije i razmjene novih modela razvoja. Zajednica na strukturiran način promiče provedbu i prijenos brojnih rezultata modularnih projekata koji se bave kreativnošću i socijalnim inovacijama. Pruža zajedničke instrumente koji omogućuju povezivanje modularnih projekata s lokalnim inovacijskim zajednicama, počevši od regija partnera koji sudjeluju.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više