Zaklada Prof. dr. Marijan Hanžeković- natječaj za dodjelu godišnjih nagrada

Zaklada Prof. dr. Marijan Hanžeković- natječaj za dodjelu godišnjih nagrada

Uvjeti

  • Pravo prijave radova u kategoriji redovite nagrade imaju hrvatski i strani državljani, a radovi se predaju na hrvatskom ili engleskom jeziku.
  • Za studentsku nagradu radove imaju pravo poslati studenti preddiplomskog i diplomskog studija u zemlji i inozemstvu.
  • U obje kategorije dopušteno je suautorstvo – u tom se slučaju nagrada dijeli.
  • Radovi se predaju pod zaporkom elektroničkim putem. Autori moraju kod prijave rada upisati zaporku i kategoriju nagrade za koju se natječu (redovita ili studentska), te priložiti životopis.
  • Svi natjecatelji moraju zadovoljiti propisane uvjete.
  • Rok za predaju radova je 1. lipanj 2022.

Nagrade

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije:

  • redovita nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto
  • studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto.


Odbor za dodjelu nagrade

  • Predsjednica Odbora za dodjelu nagrade je upraviteljica Zaklade dr. sc. Katarina Ott.
  • Upravni odbor Zaklade imenovat će se naknadno
Kriteriji
Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora. To mogu biti članci u kojima se analizira uloga i funkcioniranje javnog sektora na makroekonomskim, sektorskim i mikroekonomskim razinama, kako u razvijenim tako i u tržištima u nastajanju, posebice radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje. Kvalitete koje se traže su analitička strogost i kreativnost, kao i originalnost i tehnička izvedba
U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljeni radovi. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove.
ObjavljivanjeZaklada ima isključivo pravo objavljivanja nagrađenih radova prispjelih na natječaj. Nagrađeni radovi te radovi koji prema mišljenju Odbora za dodjelu nagrada i recenzenata zadovoljavaju određenu razinu kvalitete, bit će objavljeni u časopisu Public Sector Economics kojeg izdaje Institut za javne financije. Natjecatelji čiji radovi ne budu objavljeni u časopisu, nakon što o tome dobiju obavijest od Zaklade, mogu svoje radove objaviti gdje žele. Radovi koji budu objavljeni u časopisu Public Sector Economics mogu se naknadno objavljivati i u drugim publikacijama uz obveznu napomenu da su napisani za natječaj i objavljeni u časopisu Public Sector Economics.
Više informacija možete potražiti na poveznici  https://zaklada.ijf.hr/hr

 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više