AIESEC

AIESEC

AIESEC je najveća svjetska organizacija mladih koja od 1948. radi na razvijanju mladih lidera od 18 do 30 godina kroz međunarodne volonterske prakse.

Utemeljen je nakon Drugog svjetskog rata kada je skupina mladih ljudi shvatila da je međukulturalno razumijevanje i tolerancija esencijalno za sprječavanje sličnih sukoba.
Danas AIESEC djeluje  u više od 120 zemalja svijeta, broji preko 30.000 članova te nudi mladima iskustvo stručnih, volonterskih i volontersko- stručnih praksi.
 
Sve AIESEC volonterske prakse rade na problemima vezanim uz  UN-ove Ciljeve održivog razvija.

Sa praksi se vraćaju bogatiji za iskustva, otvorenijih i jasnijih pogleda na svijet. Svijet koji samo oni svojim angažmanom mogu popraviti. Upravo je to ono što AIESEC nastoji utkati u mlade.

U Indiju sam otišla kako bih učila jogu i napokon upoznala tu prekrasnu indijsku kulturu, toliko drugačiju od naše. Nisam točno znala zašto želim sama otići na drugi kraj svijeta i što ću tamo pronaći, ali uskoro sam shvatila kako je to bila jedna od boljih životnih odluka. Pet sam tjedana živjela s ljudima drugačijega stila života, različite vjere, jezika i tradicije i shvatila koliko je lako zanemariti sve te razlike. Moj izlazak iz zone komfora nije samo značio naučiti jesti rukama ili biti bosa cijeli dan. Odlazak na volontersku praksu ponajviše me naučio o samoj sebi, kako biti bolja prema sebi i drugima i kako smo svi isti bez obzira na strane svijeta. Mislim da je vrijeme uloženo u volontiranje i volontersko iskustvo najbolje uloženo vrijeme."- Antonia, praktikantica AIESEC Rijeke


AIESEC u Hrvatskoj postoji od 1953. i djeluje u pet lokalnih odbora (Zagreb, Osijek, Split, Varaždin i Rijeka). 

AIESEC Rijeka aktivno radi od 1960-ih, a danas brojnih 20+ članova te radi preko 30 međunarodnih razmjena godišnje. Osim što omogućava međunarodne razmjene, AIESEC Rijeka godišnje provodi i nekoliko projekata na koje dovodi volontere iz cijeloga svijeta. Kroz rad na međunarodnim projektima AIESEC stvara multikulturalno okruženje za svoje članovima koji imaju mogućnost biti kreativni  i razmišljati izvan okvira društva. 
Kroz članstvo pojedinci  ostvaruju svoje potencijale i postaju proaktivni u društvu i svojoj zajednici, postaju lideri koje AIESEC nastoji stvoriti.

"Pridružila sam se AIESECu najviše zbog znatiželje. Ostala sam u AIESECu jer sam okružena ljudima koji me podržavaju, vjeruju u mene i čine me boljom osobom, ali sam također ostala jer sam željela naučiti nešto novo te zbog toga što želim postati upravo ono što AIESEC stvara, a to je lider. " – Leonarda, članica AIESEC Rijeka
 
U AIESEC-u sam već više od dvije godine i ono što sam pronašla u ovoj organizaciji je neprocjenjivo. Najviše bih voljela istaknuti ambiciozne i pozitivne ljude koji svakodnevno rade na sebi, izlažu se izazovima kako bi razvijali svoje vještine, i ono najbitnije, brinu o zajednici i boljoj budućnosti. Kao osobi s Akademije primijenjenih umjetnosti AIESEC mi je pružio mnogo znanja i iskustva kako svoje ideje ostvariti kroz projekte, ali i kako jednog dana stvoriti posao od svog talenta. Također mi je dao priliku da kroz nacionalne i međunarodne konferencije upoznam mlade ljude diljem svijeta, ali i da shvatim što želim raditi u životu te na koje načine mogu stvarati društveni utjecaj." – Martina, predsjednica AIESEC RijekaAIESEC je globalna platforma koja smatra da se mir i ispunjenje ljudskih potencijala može dosegnuti uključivanjem i razvijanjem svake mlade osobe kroz izazovno okruženje i međunarodne razmjene. Njezini su članovi zainteresirani za svjetska pitanja, vodstvo i upravljanje. AIESEC ne diskriminira na temelju etničke pripadnosti, spola, seksualne orijentacije, vjere ili nacionalnog / socijalnog podrijetla.

 


listopad, 2018.
 
 
Postani dio najveće međunarodne organizacije mladih!


AIESEC Rijeka poziva sve mlade osobe (18-30god.) koje žele razvijati svoje komunikacijske, organizacijske, prodajne i slične vještine kroz praksu u ambicioznom okruženju te žele imati priliku sudjelovati na nacionalnim, regionalnim i internacionalnim konferencijama da se prijave do 16. rujna 2018. na: bit.ly/regrutacija2018
 
 
 „AIESEC me naučio kako u životu trebaš biti snažan i preuzimati inicijativu. To je jedino poslovno okruženje u kojem smiješ griješiti i istovremeno učiti iz svojih pogrešaka. Rastem iz dana u dan osobno i profesionalno, okružena ljudima koji me potiču i vjeruju u mene. Nikada se ne bih zamišljala da ulazim u poslovni svijet i idem na sastanke, ali evo me! Istina je što kažu- koliko ti daješ AIESEC-u, toliko on tebi vraća stotinu puta više." – Magda, članica AIESEC Rijeka
 

AIESEC je globalna platforma koja smatra da se mir i ispunjenje ljudskih potencijala može dosegnuti uključivanjem i razvijanjem svake mlade osobe kroz izazovno okruženje i međunarodne razmjene. Njezini su članovi zainteresirani za svjetska pitanja, vodstvo i upravljanje. AIESEC ne diskriminira na temelju etničke pripadnosti, spola, seksualne orijentacije, vjere ili nacionalnog / socijalnog podrijetla.
 travanj, 2018.
 

 
 Balkan Cooperation Congress 

 
Od 8. do 11. ožujka održan je drugi Balkan Cooperation Congress u hotelu Sileks u Ohridu. Ovoga puta kongres je okupio mlade lidere iz AIESEC Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.
Prošle godine, na prvom Balkan Cooperation Congressu na Jahorini članovi AIESEC-a iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore započeli su suradnju na zajedničkim projektima  kojoj su se ove godine pridružili i članovi iz Srbije te Makedonije.

Kao organizacija kojoj je glavni cilj razvijanje liderstva kod mladih i utjecaj na probleme u društvu, članovi AIESEC-a iz balkanske regije uvidjeli su mnoge probleme na koje mogu utjecati zajedničkim radom te nastoje malim, ali sigurnim koracima raditi na uklanjanju netrpeljivosti i mržnje između svojih sunarodnjaka.

Balkan Cooperation Congress služi kao poticaj članovima AIESEC-a da budu aktivni sudionici zajednice te ono najvažnije da budu slični u različitosti.

Tokom četiri dana kongresa, članovi su se upoznali i predstavili svoju lokalnu zajednicu. Sudjelovali su na raznim predavanjima i radionicama na kojima su i sami bili govornici. Unaprjeđivali su već postojeće vještine i razvijali nove. Raspravljali i nalazili nove načine i metode kako zajedničkim snagama poboljšati život na Balkanu.
AIESEC je najveća međunarodna organizacija mladih čiji je cilj pomaganje mladima u otkrivanju i razvijanju svojih potencijala. Kroz rad u AIESEC-u studenti dobivaju praktična i globalna iskustva razmjenama i radom na projektima.

Lokalni odbor u Rijeci prošloga mjeseca imao je regrutaciju te su primili 3 nove članice  koje su zajedno sa starijim članovima organizacije 17. i 18. ožujka sudjelovale na lokalnoj konferenciji. Tokom dva dana djevojke su se upoznavale sa organizacijom i načinom rada lokalnog odbora, ali i organizacije na nacionalnoj i globalnoj razini.


 
 

 
 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se