Akreditacije i članstva

  
 
{EFMD}Management Development Network je jedna od najvećih svjetskih akreditacijskih kuća čiji članovi, prvenstveno obrazovne institucije,  zadovoljavaju visoke kriterije kvalitete kroz promicanje izvrsnosti nastavnog programa koje izvode te imaju značajan utjecaj na zajednicu u kojoj djeluju. Utemeljena je od strane Europska komisija s ciljem promicanja i standardiziranja izvrsnosti u području poslovnog obrazovanja. 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
{AACSB}The Association to Advance Collegiate Schools of Business najstarija je međunarodna akreditacijska institucija osnovana davne 1916. godine koja svojim dugogodišnjim djelovanjem doprinosi kontinuiranom poboljšanju kvalitete u području ekonomije i poslovne ekonomije. Uvjete za ulazak u prestižno društvo AACSB članica zadovoljili je tek 5 posto visokoobrazovanih institucija na svijetu među kojima i Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga. 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

{EDAMBA} European Doctoral programs Association in Management & Business Administration udruženje je koje obuhvaća fakultete koji izvode poslijediplomske doktorske studije iz poslovne ekonomije. Obuhvaća 60-tak sveučilišta iz 30 država kako iz Europe tako i iz drugih kontinenata. Članstvo u EDAMBA-i temelji se na zadovoljavanju visokih kriterija kvalitete izvođenja nastavnog procesa, međunarodne otvorenosti i umreženosti, povezanosti sa gospodarstvom te znanstvene aktivnosti profesora angažiranih na poslijediplomskome doktorskome studiju.
 

 

 
  

 
 
{ICC}International Chamber of Commerce  osnovana je 1919. godine u Parizu i predstavlja najveću svjetsku poslovnu organizaciju koja zastupa interese svjetske poslovne zajednice prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i Ujedinjenim narodima.  Danas djeluje putem 93 nacionalna odbora koji zajedno s izravnim članovima diljem svijeta obuhvaćaju globalnu mrežu od 6,5 milijuna tvrtki u više od 130 zemalja.
 

 


 
{AZVO} Agencija za znanost i visoko obrazovanje, osigurava kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti po uzoru na prakse zemalja Europske unije. Ostvarivanjem punopravnog članstva u krovnoj Europskoj udruzi za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju - European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA)  te uvrštavanjem u Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, koji je osnovala skupina E4 - European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR), potvrđena je 2011. godine vjerodostojnost AZVO-a kao europske agencije ovlaštene za provođenje postupaka vanjskog osiguravanja kvalitete u čitavom Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA). 
 
 
 
 
 
 

 
{HUP} Hrvatska udruga poslodavaca je dobrovoljna, neprofitna i neovisna udruga poslodavaca koja štiti i promiče prava i interese svojih članova. Osnovala ju je grupa uglednih hrvatskih gospodarstvenika koji su prepoznali snagu zajedničkog djelovanja te ulogu udruge poslodavaca u tripartitnim odnosima.
 
 
 
 
 
 
Članstvo „Načela za obrazovanje odgovornoga menadžmenta" - Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci postao je članom inicijative Ujedinjenih naroda pokrenute 2007. godine s nazivom „Načela za obrazovanje odgovornoga menadžmenta" (engl. The Principles for Responsible Management Education" (PRME) kao platforme pokrenute za podizanje svijesti o održivosti kod obrazovnih institucija širom svijeta, a osobito kako bi se kod studenata poslovne ekonomije razvijala svijest o važnosti uvođenja promjena u tom smislu. Uvođenjem načela ove inicijative kroz nastavne i znanstvene programe te društveno važne aktivnosti, institucije – poslovne škole, odnosno fakulteti poslovne ekonomije, stvaraju buduće vođe razvijanjem vještina koje potiču ostvarenje ciljeva kako ekonomskoga razvoja, tako i održivosti lokalne i šire zajednice te uključivosti njenih dionika. 
 
   
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više