ALUMNI zajednica

Alumni EFRI je zajednica svih studenata koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.
 
Uspostavljanjem veza i suradnje između bivših studenata i Fakulteta, Alumni EFRI podupire razmjenu znanja i iskustava, unapređuje osobni razvoj svakog alumnija i tako unapređuje gospodarstvo i društvo u cjelini.

Alumni EFRI istodobno upoznaje studente Fakulteta s različitim mogućnostima zapošljavanja koje su im dostupne nakon završetka studija. Alumni EFRI svojim aktivnostima pridonosi polugodišnjoj tradiciji studiranja na Ekonomskom fakultetu.

Ciljevi Alumni EFRI-ja su:
- uspostaviti i održati odnos između sadašnjih i bivših studenata, bivših studenata međusobno – generacijski i intergeneracijski, te između bivših studenata s Fakultetom.
- promicati i unaprjeđivati djelatnosti Ekonomskog fakulteta kao institucije i kao dijela Sveučilišta u Rijeci.
- poticati i unaprjeđivati znanstvene, stručne i praktične djelatnosti članova Alumni EFRI zajednice.
- razviti suradnju između Ekonomskog fakulteta s poslovnim subjektima, organizacijama i institucijama u kojima su zaposleni bivši studenti.
- sudjelovati u međunarodnoj znanstvenoj, istraživačkoj i stručnoj razmjeni i suradnji te uspostaviti odnos s drugim Alumni zajednicama u Hrvatskoj i inozemstvu.
- zaštititi profesionalne interese ekonomista u skladu s etičkim načelima i pravilima struke.

Alumni EFRI postiže ove ciljeve: 
- informiranjem alumnija o aktivnostima Ekonomskog fakulteta koje su relevantne za njihov osobni i profesionalni razvoj
- pozivanjem alumnija na pružanje izravne i neizravne potpore u nastavi na Ekonomskom fakultetu
- suradnjom s bivšim studentima u organizaciji nastave i mentorstva studenata kroz projekte učenja na terenu (posjeti tvrtkama, stažiranje, istraživanje za potrebe znanstvenog rada)
- pozivanjem bivših studenata na organiziranje ili sudjelovanje na okruglim stolovima, raspravama i predavanjima o aktualnim ekonomskim događajima i problemima u hrvatskom ili međunarodnim gospodarstvima
- pozivanjem bivših studenata na sudjelovanje u organiziranju događanja za umrežavanje i studijskih putovanja
- organiziranjem dobrotvornih događanja
- davanjem alumnijima otvoreni pristup u knjižnicu
- organiziranjem događanja i studijskih putovanja u suradnji s drugim Alumni zajednicama.
- pružanjem podrške i praćenjem profesionalnog razvoja bivših studenata zajedno s Centrom za karijere EFRI.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više