Barbara Sertić: Stručna praksa u Luna Marketingu [Španjolska]

Barbara Sertić: Stručna praksa u Luna Marketingu [Španjolska]

Početak novog semestra na EFRI-ju započeo je prezentiranjem kolegija s kojim sam se susrela i na trećoj godini studija - Stručna praksa. Znala sam otprilike kako sve funkcionira: pronađeš poslodavca, javiš se Fakultetu, Fakultet odobri poslodavca, dogovoriš vrijeme početka i počinješ s radom. S obzirom da sam tijekom studiranja radila na nekoliko vrlo kratkih projekata s mentoricom Lunom Meschiari u Luna Marketing poduzeću (koje se nalazi u Španjolskoj), htjela sam praksu obaviti tamo.

 

S obzirom da ta organizacija nije imala ostvarenu suradnju s Fakultetom, javila sam se u Centar za karijere gdje mi je kroz razgovor pojašnjen proces realizacije suradnje između odabrane organizacije i Fakulteta. 

 

Moja praksa počela je u ožujku 2023., a cijelu praksu sam radila u online okruženju. To je značilo da sam u osmosatnom radnom vremenu bila često na kameri, razgovarala na engleskom jeziku, vodila bilješke online sastanaka, upoznavala sam se s brojnim organizacijskim alatima, i slično. Radni zadaci koje sam obavljala u sklopu prakse su vođenje društvenih mreža, u što spada izrada vizuala, objavljivanje, praćenje napretka te kreiranje izvještaja. Osim toga, radila sam i na SEO optimiziranim člancima, kreiranju brenda za klijeta, kreiranje vizualno privlačnih prezentacija za investitore i sl.

 

Svaki radni zadatak uspješno sam provela uz pomoć mentorice u poduzeću, mentorice na Fakultetu (prof. dr. sc. Ivana First Komen) te uz pomoć znanja kojeg sam dobila tijekom studija. Kroz različite situacije, shvatila sam kako se sva moja znanja iz marketinških kolegija isprepliću i međusobno nadopunjuju. Sve teorijske lekcije postale su stvarnost, a marketinški koncepti postali su sastavni dio moje prakse. Stručno znanje s Ekonomskog fakulteta omogućilo mi je učinkovito doprinošenje marketinškim kampanjama, analizama, istraživanjima i izradi sadržaja za klijente.

 

Nakon što je proteklo 450 sati prakse, dobila sam dvije ponude za posao. U tom trenutku sam shvatila da se rad i svakodnevna inicijativa isplate te sam prihvatila obje ponude. Sada radim kao asistent u Luna Marketing poduzeću, gdje zajedno dolazimo do rješenja za sve klijente. Osim toga, jedan od klijenata s kojim sam radila tijekom prakse odlučio mi je ponuditi poziciju menadžera društvenih mreža. Aktivno vodim ukupno 6 profila (Facebook, Instagram i TikTok) i povećavam posjećenost i svjesnost o marki.

 

Zaključno, smatram da sam odlučila ispravno kada sam upisala kolegij Stručne prakse na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Ovaj kolegij donio mi je međunarodno iskustvo, disciplinu koju zahtijeva rad na daljinu, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu, produbila mi se kreativnost i analitičko razmišljanje a u konačnici sam dobila i posao odmah po izlasku s Fakulteta.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više