Često postavljena pitanja

Izgubio sam elektronski indeks, kako napraviti novi? 

Trebate ispuniti zahtjev za izdavanje novog elektronskog indeksa koji se preuzima u Evidenciji studija, te uplatiti 6,64 Eura na IBAN Fakulteta HR 8623600001101586015, poziv na br OIB.
Novi elektronski indeks stiže kroz 10-tak dana, a u međuvremenu može se koristiti privremeni. 
 


Što je potrebno za izradu prijepisa ocjena s dodiplomskog studija?

Za prijepis ocjena s dodiplomskog studija potrebno je: ispuniti obrazac koji je na https://www.efri.uniri.hr/hr/obrasci, dostaviti indeks, te uplatiti 33,18 eura na HR 8623600001101586015, poziv na br OIB.  
 
 
Od kada mi počinju studentska prava s obzirom da se upisujem u srpnju? 

Studentska prava teku od 01. listopada kada i počinje akademska godina.

 
 
Kako dobiti potvrdu o upisu na Fakultet?

Potvrda o upisu se zatraži na Studomatu u prizemlju Fakulteta s AAI oznakama, te se podiže na šalteru Informacija.  
 
 
 
Kako promijeniti titulu na bolonjski sustav, a završen je dodiplomski studij?

Potrebno je ispuniti obrazac sa: https://www.efri.uniri.hr/hr/obrasci, dostaviti kopiju diplome,
 
 
Dali postoje rokovi za predaju mentorstava na prijediplomskom i diplomskom studiju? 

Rokove donosi Fakultetsko vijeće za svaku akademsku godinu.   
 
 
Do kada su rokovi za predaju tema završnih i diplomskih radova? 
 
Rokove donosi Fakultetsko vijeće za svaku akademsku godinu.  
 
 
 
Do kada treba predati diplomske radove da bi obrana bila u rujnu? 

Najkasnije do 15. rujna treba ispuniti sve ispitne obaveze i predati u Evidenciju studija cjelokupnu dokumentaciju.  
 
 
 
Što je sve potrebno za obranu diplomskog rada?

1.       Nakon što mentor/mentorica odobri završnu verziju diplomskog rada i ispuni Izvješće o diplomskom radu (Turnitin), MENTOR dostavlja mailom Evidenciji studija i Knjižnici:
a.       Odobrenu verziju rada u PDF/A formatu (cijeli rad u jednoj datoteci za potrebe provjere knjižnice i dostavljanja članovima Povjerenstva, a u postojećem Pravilniku o diplomskom radu je već navedena uputa da studenti dostavljaju rad u tom formatu)
b.       Izjavu u mailu da je „Suglasan – odobreno za obranu"
c.       Prijavu teme diplomskog rada  (ukoliko mentor ranije nije potpisao Prijavu teme, s tim da Prijava teme ne mora biti potpisana i skenirana ako se šalje službenim mailom ime.prezime@efri.hr)
d.       Izvješće o diplomskom raduSve ove dokumente i informacije dostaviti u jednom mailu na navedene e-mail adrese.
 
2.       Evidencija provjera je li student/ica položio/la sve propisane uvjete i ostvario minimalno 90 ili 105 ECTS-a. Ukoliko nije, obavještava mentora/mentoricu i studenta/studenticu da se obrana ne može održati dok student/ica ne ispuni sve uvjete.
 
3.       Knjižnica obavještava mentora/mentoricu i Evidenciju studija o postupku provjere i je li rad adekvatno pripremljen za upis u digitalni repozitorij (ukoliko rad nije dobro pripremljen, obavještava i studenta o potrebnim izmjenama, npr. nedostaje Izjava na kraju rada, sažetak, ključne riječi…).Ujedno provjerava i obavještava Evidenciju jesu li vraćene sve knjige (umjesto dosadašnje Potvrde knjižnice Fakulteta da su vraćene sve knjige).
 
4.       Na temelju povratne informacije od Knjižnice u vezi provjere rada, Evidencija studija obavještava mentora/mentoricu da ispune obrazac za zakazivanje obrane. Obrana se održava, u pravilu, u roku od 7 dana od zakazivanja.Evidencija studija, po primitku Zapisnika o obrani, na mail studenta/studentice šalje obrasce koje treba popuniti kao i ostale informacije važne studentu za završetak diplomskog studija (podatci za uplatu, ankete ….).
Kad student/studentica dostavi sve navedeno, Evidencija studija šalje studentu/studentici Potvrdu o završetku studija.

 
 
Što je potrebno za završiti prijediplomski studij?


Nakon što mentor/mentorica odobri završnu verziju rada i napravi Izvješće o završnom radu (Turnitin), MENTOR dostavlja mailom Evidenciji studija i Knjižnici:       
a. Odobrenu verziju rada u PDF/A formatu (cijeli rad u jednoj datoteci za potrebe knjižnice, a u postojećem Pravilniku o završnom radu je već navedena uputa da studenti dostavljaju rad u tom formatu)
b.       Prijavu teme završnog rada  (ukoliko mentor ranije nije potpisao Prijavu teme, s tim da Prijava teme ne mora biti potpisana i skenirana ako se šalje službenim mailom ime.prezime@efri.hr)
c.       Izvješće o završnom radu
Sve ove dokumente i informacije dostaviti u jednom mailu evidenciji studija i knjižnici. 
Evidencija provjera je li student/studentica položio/la sve propisane uvjete i ostvario minimalno 176 ECTS-a. Ukoliko nije, obavještava mentora/mentoricu i studenta/studenticu da se ne može završiti postupak dok student/studentica ne ispuni sve uvjete.Evidencija studija na mail studenta/studentice šalje obrasce koje treba popuniti kao i ostale informacije važne studentima za završetak preddiplomskog studija (podatci za uplatu, ankete ….).Knjižnica obavještava Evidenciju jesu li vraćene sve knjige (umjesto dosadašnje Potvrde knjižnice Fakulteta da su vraćene sve knjige) te provjerava je li rad adekvatno pripremljen za upis u digitalni repozitorij (ukoliko rad nije dobro pripremljen, obavještava studenta/studenticu o potrebnim izmjenama, npr. nedostaje Izjava na kraju rada, sažetak, ključne riječi…).Kad student/studentica dostavi sve navedeno, Evidencija studija šalje studentu/studentici Potvrdu o završetku studija.
 


Kada će biti promocija prijediplomskog i diplomskog studija?
 

Promocija se odražava za studente koji završe studij (u akademskoj godini od 1.10. do 30.09. slijedeće godine) u narednoj akademskoj godini.
 
 
 
Kada počinju upisi u naredne godine?
 
Upisi počinju u rujnu, a raspored će biti objavljen na web stranici Fakulteta
 
 
 
Što je potrebno za upis u narednu godinu?
 
Za upis u narednu godinu potrebno se upisati putem studomata, te potvrdi upis u Evidenciju studija s uplatnicom troškova upisa u školarine. 
 
 
Kako se ispisati s Fakulteta? 
 
Za ispis s Fakulteta potrebno je ispuniti obrazac ispisa, dostaviti indeks,  te uplatiti 19,91 euro na IBAN Fakulteta HR 8623600001101586015, poziv na br OIB. Sve to možete poslati poštom na Evidenciju studija Ekonomskog fakulteta, Filipovićeva 4, 51000 Rijeka. Prijepis ocjena dobiva se uz ispisnicu.


Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više