Dobrodošlica uprave Fakulteta

Dragi kolege studenti,

dobrodošli u svijet visokog obrazovanja.

Odabravši Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, postali ste dio institucije s dugogodišnjom tradicijom u kojoj će vas kroz studij voditi više od 60 doktora ekonomskih znanosti, koji podučavaju i proučavaju različita polja ekonomije te vas prate u vašem profesionalnom razvoju.  

Naši programi razvijaju se i izvode u suradnji sa stručnjacima iz prakse, inozemnim znanstvenicima i studentima jer je za izvrsnost potrebna suradnja svih dionika. Stoga je izvrsnost ono što tražimo i od vas, jer vi ste pripadnici generacije koja će imati presudnu ulogu u transformaciji gospodarstva Hrvatske. Odluke koje ćete donositi i projekti koje ćete realizirati tijekom, a posebno nakon završenog studija, bit će utemeljene na teorijskim i praktičnim znanjima koja ćemo vam prenijeti. 

Kontinuirano prilagođavamo studijske programe vodeći računa prije svega o napretku digitalne tehnologije.

Ekonomski fakultet u Rijeci na razini Hrvatske prednjači u cijelom nizu aktivnosti. Konkurentnost na tržištu rada s obzirom na potrebna znanja, vještine i sposobnosti koje se traže, posebno dolazi do izražaja kod naših studenata koji su završili smjer International Business, prvi sveučilišni preddiplomski i diplomski studij koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku.  Visokoobrazovani ekonomisti sa zavidnom razinom znanja engleskog jezika vrlo su traženi kod hrvatskih poslodavca, a njihove su kompetencije cijenjene i na međunarodnom tržištu.

Međunarodno iskustvo kod naših studenata, koje je često neizostavna je stavka u njihovim životopisima, također doprinosi njihovom uspjehu. Natprosječni broj studenata dio svog studentskoga plana prati na jednom od inozemnih partnerskih fakulteta u sklopu programa mobilnosti ili na institucijama s kojima Fakultet ima potpisanu suradnju. 

Dinamične promjene u našem društvu nagnale su nas da prvi napravimo korak prema ONLINE načinu studiranja koji našim studentima omogućuje najučinkovitije korištenje vremena uz jednaku razinu usvojenih znanja i vještina.  Prekretnica za novi način studiranja bila je akademska godina 2015./ 2016.  kada je upisano prva generacija studenata na ONLINE diplomski studij Poduzetništva. 

Prvi korak u ostvarivanju karijere je stjecanje poslovnog iskustva za vrijeme studiranja. Fakultet surađuje s uspješnim poslovnim subjektima iz cijele Hrvatske koji omogućuju našim studentima povezivanje znanja i prakse. Zahvaljujući članstvu u međunarodnim institucijama, naši studenti, u skladu s vlastitim interesima i ambicijama, imaju mogućnost odabrati multinacionalne kompanije u kojima će stjecati toliko važno iskustvo. 
 
Društvena odgovornost okosnica je našeg rada u zajednici u kojoj se nalazimo i djelujemo. Inicijatori smo projekata s kojima potičemo pozitivne promjene u našem društvu i načinu promišljanja o svijetu oko nas. Prva smo visokoškolska institucija na području centralne i istočne Europe koja je izračunala svoj ugljični otisak s ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova i ublažavanja klimatskih promjena te time ucrtala put djelovanja drugim poslovnim subjektima na našem području.  
 
Samostalno financiramo školarine studentima smjera International Business iz alternativne skrbi te svake godine u humanitarnim akcijama, zajedno sa studentima, pomažemo potrebitim obiteljima i ustanovama. 
 
Pridružite nam se i započnimo zajedno graditi vašu karijeru!
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više