E-laboratory for digital education (LaDiEd)

E-laboratory for digital education (LaDiEd)

Projekt „E-laboratory for digital education" ("LaDiEd”) je financiran u sklopu programa Erasmus+, ključna mjera 2 – strateška partnerstva.

 

Projekt traje ukupno 24 mjeseca, od 1.3.2021. do 28.2.2023. 

U provedbu projekta je, uz Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, uključeno još tri partnera; Sveučilište u Limericku sa svojim Centrom za transformativno učenje, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze u Mariboru te start-up Giritech iz Dublina.  

 

Ukupna vrijednost projekta je 163,877 EUR.

 

Svrha projekta je stvoriti održiva partnerstva visokoškolskih ustanova u EU s ciljem jačanja sposobnosti uvođenja (e-) nastave i (e-) učenja razvojem digitalnih pedagoških kompetencija nastavnog osoblja, pronalaženjem inovativnih rješenja za pružaju visokokvalitetno i inkluzivno digitalno obrazovanje te razvijanjem i korištenjem kvalitetnih digitalnih sadržaja i modernih (e-) alata. Postizanjem ovog cilja pridonijet ćemo jačanju visokoškolskih ustanova da pružaju visokokvalitetno i inkluzivno digitalno obrazovanje podržavajući profesore u razvoju digitalnih kompetencija i razvijajući sustave obrazovanja i osposobljavanja koji će odgovoriti na te izazove.

 

Ciljne skupine:

Ciljna skupina projekta su prvenstveno profesori (fakulteti) kojima je potrebna sustavna i kvalitetna podrška te poboljšanje vještina i kompetencija, ne samo u odnosu na nove tehnologije, već i u razvoju metodoloških pristupa kako bi se razumjelo koje tehnologije i alate odabrati za svoju nastavu.

Efekt:

Učinak koji očekujemo na sudionike i organizacije i ciljne skupine poboljšane su kompetencije i znanje kako bi se mogli prilagoditi novonastaloj stvarnosti uzrokovanoj virusom korone. Stjecanjem novih alata, vještina i znanja za rješavanje poteškoća i složenosti povezanih s digitalnim vještinama, postat će spremni za upotrebu novih tehnologija i prenošenje svog znanja drugim dionicima. Dugoročna korist za fakultete koji sudjeluju je njihova prilagodba stvarnim potrebama društva, a time i podizanje njihove važnosti u društvu

 

Voditelj projekta je izv.prof.dr.sc. Nenad Vretenar.

 

U provedbu projekta su uključeni i:

1) izv.prof.dr.sc. Jelena Jardas Antonić

2) Barbara Buljat Raymond, mag.oec.

3) Ivan Prudky, mag.oec.

4) Ema Murić, mag.iur.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više