ECOUNITY - Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors

ECOUNITY - Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors

Projekt Erasmus+

ECOUNITY - Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors
Project No. 2023-1-SK01-KA220-HED-000161639
 

Najvažniji ciljevi projekta:

 

ECOUNITY PROJEKT ima za cilj podizanje ekološke svijesti studenata prijediplomskih studija ekonomije i menadžmenta o konceptu održivog razvoja te jačanju suradnje sveučilišta i nevladinih organizacija. Projekt okuplja dionike iz visokoškolskih institucija, NGO-a i lokalnih aktera za prikupljanje podataka i stvaranje rješenja za ekološke izazove unutar zajedničkih vrijednosti, građanskog angažmana i sudjelovanja u skladu s prioritetima programa Erasmus+.

Projektom su planirane mnogobrojne aktivnosti, kao što su online anketna ispitivanja, fokus grupe i radionice za studente i zasposlenike o stanju i mogućnostima unapređenja održivog razvoja, ali i komparativan pregled postojećih zakonodavnih i institucionalnih okvira za značajnije uključivanje održivih praksi i SDG elemenata u visokoškolsko obrazovanje i praksu lokalnih zajednica. Rezultati navedenih aktivnosti će se koristiti za razvoj otvorene platforme za e-učenje s brojnim digitalnim materijalima (video tutorijali, animacijski video sadržaji, kvizovi, blogovi i slično) i dodatnim offline aktivnostima te za izradu SDG vodiča i akcijskog plana, koji će se testirati u procesu pilotiranja.  Projektom će se paralelno razvijati novi dijelovi kurikuluma i infrastrukturna platforma za e-učenje na način da će korisnici moći dijeliti ideje na forumu, okupljati se kroz chat i sastanke te stvarati radne grupe na mreži.

 

 

Trajanje projekta: 01.09.2023 - 28.02.2026.

 

Nositelj projekta: 
Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovačka

 

Partneri na projektu:
Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka, Republika Hrvatska

University of Lodz, Poljska

University Politehnica of Bucharest, Rumunjska

Mellis Egitim Teknoloji, Turska

Çanakkale Onsekiz Mart University, Turska

Slovak ornithological Society/BirdLife, Slovačka


Članovi projektnog tima na EFRI:
izv. prof. dr. sc. Bojana Olgić Draženović

Izv. prof. dr. sc. Mirjana Grčić Fabić

Doc. dr. sc. Dejan Miljenović

Ema Murić, dipl. Iur.

 


KICK OFF meeting

Naše profesorice izv. prof. dr. sc. Bojana Olgić Draženović i izv. prof. dr. sc. Mirjana Grčić Fabić sudjelovale su na kick-off sastanku Erasmus + projekta Ecounity (Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors) u Nitri, Slovačka, u razdoblju od 29. – 30. studenog 2023. Osim Ekonomskog fakulteta u Rijeci, u realizaciji projekta uključene su visokoškolske institucije, tehnološko poduzeće i predstavnici nevladinih organizacija iz Slovačke, Poljske, Rumunjske i Turske. Cilj projekta je podizanje osviještenosti studenata prijediplomskih studija ekonomije i menadžmenta o održivom zelenom razvoju te jačanje suradnje sveučilišta i nevladinih organizacija, a što se planira postići nizom aktivnosti, kao što su izrada novih dijelova kurikuluma te e-learning platforme. Ovaj sastanak označio je značajan korak prema ostvarenju naše zajedničke vizije ekološkog jedinstva i održivih praksi.
 

 

 
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više