EFRI buddy projekt – otvorene prijave za generaciju 2024./2025.!

EFRI buddy projekt – otvorene prijave za generaciju 2024./2025.!

Centar za karijere EFRI nastavlja s projektom "EFRI buddy" - programom mentorstva starijih studenata mlađima.


Početak studiranja predstavlja veliku promjenu za brucoše. Stariji studenti imaju vrijedno iskustvo i znanje te su najveća podrška kolegama koji tek kreću studirati. U želji da novim brucošima ak. godine 2024./2025. osiguramo podršku, pozivaju se studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci da se uključe u projekt do 30. travnja 2024. te pomognu mlađoj generaciji tijekom prvih nekoliko mjeseci studentskog života!


Zadaci EFRI buddy-ja su organizirati mjesečne sastanke za svoje grupe brucoša kroz zimski semestar (prema potrebi), a na kojima ih se informira o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi sastanak s brucošima, Buddy-ji će održati početkom listopadan 2024. godine, odnosno u sklopu Tjedna brucoša.

 

Studenti koji se prijave za sudjelovanje u projektu kroz edukaciju „EFRI za brucoše"  doznat će sve potrebne informacije vezane za održavanje i provedbu projekta. Na radionici će EFRI buddy-i biti pripremljeni za sva pitanja brucoša te će saznati više o važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima, snalaženju po Fakultetu (stručne službe, ured za međunarodnu mobilnost,…), itd.


Također, svi odabrani Buddy-ji, nakon uvodnog sastanka, su obvezni pohađati radionice o prezentacijskim vještinama i organizaciji događaja koje će se organizirati za njih radi stjecanja profesionalnih vještina te bolju pripremu za eventualna pitanja brucoša.


Buddy-ji će biti uključeni i u organizaciju Tjedna brucoša, a u sklopu koje će dobiti priliku primijeniti znanje stečeno tijekom studiranja i održanih radionica.

 

Za vrijeme i po završetku trajanja projekta, Buddy-ji će:

  • imati priliku razviti svoje organizacijske,  prezentacijske i komunikacijske vještine te pohađati edukaciju: „EFRI za brucoše"
  • dobiti volonterske sate
  • dobiti potvrdu Ekonomskog fakulteta u Rijeci o sudjelovanju u projektu

Kriteriji za izbor Buddy-ja:

  • student/ica koji prvi (zimski) semestar ak. godine 2024./2025. ne odlazi na studij/praksu u inozemstvo (ERASMUS+, CEEPUS, sl.)
  • obvezno pohađanje edukacije „EFRI za brucoše" i radionica o prezentacijskim vještinama i organizaciji događaja po potvrdi o odabiru za EFRI buddy-ja
  • znanje engleskog jezika  

Dodatno (opcionalno):

  • aktivan/na u nekoj studentskoj udruzi
  • praktično znanje stečeno kroz rad na studentskim poslovima, projektima, natjecanjima,..

Za prijavu je potrebno:

  • popuniti online obrazac dostupan OVDJE
  • dostaviti: motivacijsko pismo

 

Rok za prijavu: 30. travnja 2024. u 12 sati.

 

NAPOMENA: Centar za karijere EFRI zadržava pravo s prijavljenim kandidatima provesti informativni razgovor prije konačne odluke o prihvaćanju kandidata za sudjelovanje u projektu.

Edukacije (online i onsite) za novu generaciju EFRI buddy-ja održat će se tijekom svibnja i rujna 2024 godine, a uz prethodni dogovoru s njima.

 

Za više informacija i sve ostale eventualne upite javite se putem maila, telefona ili osobno u Centra za karijere (zgrada Aneksa), Dorjani Dodić Tomljanović spec. oec. (dorjana.dodic.tomljanovic@efri.uniri.hr; 051/355-187).

 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više