FIN-TECH: A FINancial TECHnology training platform

FIN-TECH: A FINancial TECHnology training platform

       
 
European Commission, Horizon 2020 „FIN-TECH: A FINancial TECHnology training platform", -ICT-35-2018 CSA project

 
Voditelj projekta
Prof. dr. sc. Saša Žiković
 
Članovi tima
Doc. dr. sc. Ivana Tomas Žiković - EFRI
Maria Čuljak - HANFA, doktorandica na EFRI-u
Ivan Gržeta, MBA – EFRI, doktorand na EFRI-u
Doc. dr. sc. Ante Đerek - FER, Sveučilište u Zagrebu
Ines Bašić - HNB



 
FinTech (Financial Technology) označava razvoj inovativnih tehnoloških rješenja u financijskoj industriji. Postoji snažna potreba za poboljšanjem konkurentnosti europskih FinTech tvrtki, stvarajući zajednički okvir za upravljanje rizicima koji može učiniti financijske inovacije održivima.

Cilj je projekta Fin-Tech koji je dio programa Obzor 2020. (Horizon 2020), novog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije, stvoriti europsku FinTech platformu za upravljanje rizicima koja bi na kraju mogla dovesti do europskog istraživačkog sandbox-a. U tu će svrhu biti razvijen hub za razmjenu znanja gdje će se razvijati konkretni primjeri u upravljanju rizicima u fintech-u.

Hub za razmjenu znanja uključuje istraživački okvir u kojem partneri razvijaju slučajeve upravljanja rizicima u fintech-u, vođeni međunarodnim regulatorima; okvir SupTech, u kojem će slučajevi primiti povratne informacije od nacionalnih nadzornika; okvir RegTech, u kojem će slučajevi primati povratne informacije od fintech tvrtki; i okvir validacije, u kojem će slučajeve ocjenjivati banke i međunarodni savjetnici.
Projekt je počeo 1. siječnja 2019., a trajat će do 31. prosinca 2020. Aktivnosti projekta uključuju 6 istraživačkih radionica s međunarodnim regulatorima, 3 * 28 SupTech radionica, 28 nacionalnih nadzornika i 6 RegTech radionica. Radionice je organiziralo 6 FinTech-ovih čvorišta, a otvorene su za regulatore, banke i fintech-ove diljem Europe.



Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više