Hrana i zajednica

Hrana i zajednica

Od ožujka 2018.godine Udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) u partnerstvu s Ekonomskim i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci te Zelenom akcijom provodi projekt "Hrana i zajednica” s ciljem uključivanja studenata Sveučilišta u Rijeci u društveno korisni rad na kreiranju inovativnih rješenja za problem nedovoljnog doniranja i prekomjernog bacanja hrane u gradu Rijeci i u Hrvatskoj. 

U projektu sudjeluje 78 studenata riječkog Sveučilišta, a projektom se unose promjene u nastavni plan 10 kolegija te osniva program cjeloživotnog učenja „Modeli sprječavanja bacanja hrane". Kroz projekt, studenti će udrugama pomoći unaprijediti zagovaračke i stručne kapacitete te naučiti kako aktivno građanstvo može utjecati na rješavanje stvarnih društvenih problema. 
Kroz projekt je osnovana Radna skupina za hranu čiji je cilj uključivanje lokalnih vlasti i relevantnih dionika u rješavanje problema doniranja i prekomjernog bacanja hrane u Rijeci. Radnu skupinu čine predst
avnici Udruge CeKaDe, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke – Rijeka2020, Centra za napredne studije Jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci te Zelene akcije. 
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se