Hrana i zajednica

Hrana i zajednica

Od ožujka 2018.godine Udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) u partnerstvu s Ekonomskim i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci te Zelenom akcijom provodi projekt "Hrana i zajednica” s ciljem uključivanja studenata Sveučilišta u Rijeci u društveno korisni rad na kreiranju inovativnih rješenja za problem nedovoljnog doniranja i prekomjernog bacanja hrane u gradu Rijeci i u Hrvatskoj. 

U projektu sudjeluje 78 studenata riječkog Sveučilišta, a projektom se unose promjene u nastavni plan 10 kolegija te osniva program cjeloživotnog učenja „Modeli sprječavanja bacanja hrane". Kroz projekt, studenti će udrugama pomoći unaprijediti zagovaračke i stručne kapacitete te naučiti kako aktivno građanstvo može utjecati na rješavanje stvarnih društvenih problema. 
Kroz projekt je osnovana Radna skupina za hranu čiji je cilj uključivanje lokalnih vlasti i relevantnih dionika u rješavanje problema doniranja i prekomjernog bacanja hrane u Rijeci. Radnu skupinu čine predst
avnici Udruge CeKaDe, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke – Rijeka2020, Centra za napredne studije Jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci te Zelene akcije. 
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više