InCrowd projekt

InCrowd projekt

Projekt Inclusion through CrowdFunding”("InCrowd”) je financiran u sklopu programa Erasmus+, ključna mjera 3 – podrška reformama politike, inicijative za politiku inovacija te socijalna uključenost.

 

Provedba projekta je planirana u 24 mjeseca tj. od 2021. do 2023. godine. U provedbu projekta je, uz Sveučilište u Rijeci, uključeno  još pet (5) partnera iz pet (5) europskih zemlja, i to: 1) Fenice Foundation, Italija, 2) European Crowdfunding Network, Belgija, 3) GROWFUNDING, Belgija, 4) ZAAR, Malta te 5) TREE –Estonija. Za provedbu projekta na razini Sveučilišta u Rijeci je zadužen Ekonomski fakultet u Rijeci.

 

Ukupna vrijednost projekta je 484,021 EUR.

 

Naglasak projektnih aktivnosti je stavljen na mlado stanovništvo koje nije zaposleno niti uključeno u bilo kakve oblike obrazovanja (NEET – Neither in Employmentn or in Education or Training). Cilj projekta je poboljšati njihov položaj i mogućnosti na suvremenom dinamičnom tržištu rada, koje se nalazi pod velikim utjecajem globalizacije. Pritom, poseban naglasak je stavljen na aktivnosti samozapošljavanja i poticanja vlastitih poduzetničkih aktivnosti, prvenstveno putem nekih od ključnih oblika alternativnoga financiranja, prije svega crowdfundinga. Provedba projekta će se realizirati kroz različite oblike znanstvenih i obrazovnih aktivnosti kojima će se NEET stanovništvu omogućiti pristup znanjima i vještinama neophodnim za unaprjeđenje životnoga standarda i ostvarenja konkurentnosti na tržištu rada.

 

Voditelj projekta na razini Ekonomskog fakulteta u Rijeci je doc.dr.sc. Marko Tomljanović.

 

U provedbu projekta su uključeni i:

 

1) prof.dr.sc. Alen Host

2) izv. prof. dr. sc. Pavle Jakovac

3) Hrvoje Katunar, univ.spec.oec.

 

Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više