Informacije o studiju

Studij traje tri (3) godine, a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova.
Znanstveno područje programa – društvene znanosti.
Studij se izvodi u sjedištima visokih učilišta.
Studijem se stječe akademski naziv doktora / doktorice znanosti (dr. sc. )
 
 
 
Združeni doktorski studijski program Upravljanje i ekonomika javnog sektora rezultat je uspješne suradnje  Fakultetu za upravo Sveučilišta u Ljubljani i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Program je jednim dijelom nastao planski, a drugim kao posljedica dugogodišnjeg iskustva i usmjerenja Fakultete za upravo u Ljubljani i njihove Visoke upravne škole te Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji na ekonomsko-poslovnom području ima dugogodišnja iskustva.
 
Združeni doktorski studijski program izrazito je interdisciplinaran i multidisciplinaran što u potpunosti odgovara prirodi znanstvenog istraživanja s jedne strane te vrlo zahtjevnom stručnom radu s druge strane. S obzirom na svoju interdisciplinarnost, združeni  doktorski studijski program može studentima ponuditi široku paletu studijskih sadržaja po pojedinim područjima iz ekonomskih, menadžerskih, pravnih, regulatornih, organizacijskih i informacijskih znanja, pri čemu su sadržaji mnogobrojnih izbornih predmeta namijenjeni posebnoj razini zahtjevnosti studijskog programa.
 
Posebnost ovog studijskog programa je u tome što se na 2. godini studija program dijeli na dva modula, pri čemu studenti mogu birati između Ekonomskog modula i Modula javnog upravljanja

Program je u cijelosti zasnovan tako da studente usmjerava na znanstveno-istraživački rad te ih pritom prethodno upoznaje s potrebnim metodološkim i teorijskim instrumentarijem, kao temeljem za istraživački rad.

Studijski program odražava potrebe zapošljavanja u gospodarstvu i ne-gospodarstvu. Područja zapošljavanja u gospodarstvu, na kojima se mogu zaposliti doktorandi, različita su vodeća mjesta u javnim službama, zatim na istraživačkim mjestima u gospodarstvu, međunarodnim organizacijama, poduzetničkim inkubatorima i sl.  Prilagođavanje europskim standardima i zahtjevima suvremene i demokratske države zahtijevaju ujedno i promjene u javnom sektoru. Reforma i osuvremenjivanje javnoga sektora, koja će se odvijati u narednih nekoliko godina, donijet će brojne promjene u vrstu i sadržaj radnih zadataka.
 

Područja zapošljavanja u kojima se zahtijeva ili preporučuje doktorska izobrazba, mogu se podijeliti u slijedeće skupine:

•radna mjesta istraživača u javnoj i poslovnoj upravi te u gospodarstvu,
•radna mjesta menadžera i državnih službenika,
•radna mjesta u tijelima i organima Europske unije,
•radna mjesta u znanstveno-istraživačkim zavodima i visokim učilištima,
•vodeća mjesta u javnim ustanovama, javnim zavodima i javnim poduzećima
•radna mjesta u nevladinim organizacijama i organizacijama civilnog društva.

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se