Informacije o studiju

Studij traje tri (3) godine, a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova.
Znanstveno područje programa – društvene znanosti.
Studij se izvodi u sjedištima visokih učilišta.
Studijem se stječe akademski naziv doktora / doktorice znanosti (dr. sc. )
 
 
 
Združeni doktorski studijski program Upravljanje i ekonomika javnog sektora rezultat je uspješne suradnje  Fakultetu za upravo Sveučilišta u Ljubljani i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Program je jednim dijelom nastao planski, a drugim kao posljedica dugogodišnjeg iskustva i usmjerenja Fakultete za upravo u Ljubljani i njihove Visoke upravne škole te Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji na ekonomsko-poslovnom području ima dugogodišnja iskustva.
 
Združeni doktorski studijski program izrazito je interdisciplinaran i multidisciplinaran što u potpunosti odgovara prirodi znanstvenog istraživanja s jedne strane te vrlo zahtjevnom stručnom radu s druge strane. S obzirom na svoju interdisciplinarnost, združeni  doktorski studijski program može studentima ponuditi široku paletu studijskih sadržaja po pojedinim područjima iz ekonomskih, menadžerskih, pravnih, regulatornih, organizacijskih i informacijskih znanja, pri čemu su sadržaji mnogobrojnih izbornih predmeta namijenjeni posebnoj razini zahtjevnosti studijskog programa.
 
Posebnost ovog studijskog programa je u tome što se na 2. godini studija program dijeli na dva modula, pri čemu studenti mogu birati između Ekonomskog modula i Modula javnog upravljanja

Program je u cijelosti zasnovan tako da studente usmjerava na znanstveno-istraživački rad te ih pritom prethodno upoznaje s potrebnim metodološkim i teorijskim instrumentarijem, kao temeljem za istraživački rad.

Studijski program odražava potrebe zapošljavanja u gospodarstvu i ne-gospodarstvu. Područja zapošljavanja u gospodarstvu, na kojima se mogu zaposliti doktorandi, različita su vodeća mjesta u javnim službama, zatim na istraživačkim mjestima u gospodarstvu, međunarodnim organizacijama, poduzetničkim inkubatorima i sl.  Prilagođavanje europskim standardima i zahtjevima suvremene i demokratske države zahtijevaju ujedno i promjene u javnom sektoru. Reforma i osuvremenjivanje javnoga sektora, koja će se odvijati u narednih nekoliko godina, donijet će brojne promjene u vrstu i sadržaj radnih zadataka.
 

Područja zapošljavanja u kojima se zahtijeva ili preporučuje doktorska izobrazba, mogu se podijeliti u slijedeće skupine:

•radna mjesta istraživača u javnoj i poslovnoj upravi te u gospodarstvu,
•radna mjesta menadžera i državnih službenika,
•radna mjesta u tijelima i organima Europske unije,
•radna mjesta u znanstveno-istraživačkim zavodima i visokim učilištima,
•vodeća mjesta u javnim ustanovama, javnim zavodima i javnim poduzećima
•radna mjesta u nevladinim organizacijama i organizacijama civilnog društva.
 
 
Pravilnik o združenom poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studijskom programu »Upravljanje i ekonomika javnog sektora« (09/10/2017) 


Preddiplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se