Inicijativa privatnog sektora za mlade

Inicijativa privatnog sektora za mlade

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci postao je partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj, a koja će:
 
  • omogućiti studentima kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima
  • poticati suradnju poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja
  • omogućiti  poslodavcima  pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika.
 
U Inicijativu se do sada uključilo preko 120 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki, te je dogovoreno 600 mjesta za studentsku praksu. Prijave ostaju otvorene, te se očekuje daljnje uključivanje zainteresiranih poslodavaca koji će preko Inicijative studentima nuditi praksu i vrijedno radno iskustvo.
 
Studenti će moći, pomoću AAI@EduHR logina, pristupiti portalu INICIJATIVA ZA MLADE gdje će imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva, te će se moći prijaviti na praksu izravno poslodavcu. Poslodavac će, nakon provedene selekcije, izabrati najboljeg kandidata za praksu.
 
U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati najmanje 6 tjedana, u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji, do 6 mjeseci, uz mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student tijekom studentske prakse dobiti tri zadatka:
  1. dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke,
  2. dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno – temu projekta dogovaraju student i poslodavac, te
  3. jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe.
Po završetku prakse, i studenti i mentori biti će obvezni podnijeti izvješće o studentskoj praksi na web-stranicu Inicijative (INICIJATIVA ZA MLADE). 
 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se