Izazovi prakse strateškog menadžmenta

Voditelj projekta: Prof. dr. sc.  Lara Jelenc
 
 
Članovi tima

Prof.dr.sc. Ivan Mencer, član tima, Ekonomski fakultet Rijeka, Sveučilište u Rijeci

Prof.dr.sc. Želimir Dulčić, član tima, Ekonomski fakultet Split, Sveučilište u Splitu

Doc.dr.sc. Valentina Ivančić- član tima, Ekonomski fakultet u Rijeci

Dr.sc. Damir Pavlović - član tima, Libertas međunarodno sveučilište (prijašnji doktorand Ekonomskog fakulteta Rijeka, Sveučilište u Rijeci)

Šime Vučetić, mag.oec.- član tima, doktorand Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci

 

Sažetak

Prijedlog ovog istraživanja proizlazi iz želje znanstvenika da istraže razloge velikog nezadovoljstva poduzetnika u Republici Hrvatskoj i želje proučavanja mogućnosti apliciranja najsuvremenijih saznanja iz područja strateškog menadžmenta (prvenstveno iz postulata „strategija kao praksa") s ciljem podizanja razine informiranosti i razvijanja svijesti o potrebi nadopunjavanja i/ili usavršavanja specifičnih znanja menadžera što bi moglo znatno  pomoći premostiti mnogobrojne poteškoće tijekom faze implementacije strategije. Svrha istraživanja je primijeniti različite istraživačke metode i pomoći u razumijevanju fenomena oblikovanja i implementacije strategije i na tim temeljima dugoročno prilagođavati smjer edukacije menadžera. Cilj je primjenjujući znanstvenu metodologiju i instrumentarij iz perspektive strategije kao prakse doći do primjenjivih i praktičnih zaključaka koje olakšavaju poslovanje i osiguravaju veću uspješnost i konkurentnost hrvatskih poduzeća i visokoobrazovnih institucija. Projekt je podijeljen u četiri segmenta istraživanja, a svaki od njih primjenjuje različite metode pristupa strategy-as-practice  na realnom i aktualnom strateškom problemu pridonoseći relevantnost i primjenjivosti rezultata.    

 




Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više